Stanislas Wawrinka en Andy Murray uitgeschakeld op BNP Paribas Open

Na de verrassende uitschakeling van Rafael Nadal, heeft het Masters-toernooi in Indian Wells opnieuw afscheid moeten nemen van twee spelers uit de top 10 van de wereld. Stanislas Wawrinka en Andy Murray slaagde er niet in om te winnen van Kevin Anderson (7-6 4-6 6-1) en Milos Raonic (4-6 7-5 6-3).

Wawrinka moest zich gedurende de wedstrijd laten behandelen aan zijn rug, maar hij ontkende dat dit invloed had op het uiteindelijke resultaat. Waar de huidige nummer drie van de wedstrijd wel van baalde, was zijn instelling op de baan.

”Ik voelde me mentaal vermoeid, maar dat had ik gewoon moeten accepteren. Ik was de gehele wedstrijd negatief en op die manier verdien ik het niet om partijen te winnen.”

Nieuwe teleurstelling voor Murray

Na zijn rugoperatie van eind vorig jaar heeft Murray nog geen goed resultaat neergezet. Ook in Indian Wells moet de Schot voortijdig het toernooi verloren. Inmiddels staat de teller al op vier nederlagen tegen een speler van buiten de top 10.

”Het was erg matig. Ik miste de simpelste ballen, zelfs op momenten dat ik de bal alleen maar in hoefde te slaan omdat hij uit positie was. Dus dat is teleurstellend en heeft met vertrouwen te maken. Een andere verklaring is er niet”, aldus ‘Lazy English’.