Stanislas Wawrinka laat Andy Murray kansloos op US Open 2013

Stanislas Wawrinka heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale op de US Open Tennis. De Zwitser was in zijn kwartfinale in straight sets te sterk voor titelverdediger Andy Murray. De Brit werd met 6-4 6-3 en 6-2 naar huis gestuurd.

Wawrinka, die het vorig jaar schopte tot de vierde ronde, speelde een fantastische wedstrijd en maakte slechts acht onnodige fouten. Vier mindere games in drie sets waren cruciaal voor Murray, die vorig jaar in New York zijn eerste Grand Slam toernooi wist te winnen.

Na afloop van de partij liet ”Stan the Man” weten enorm blij te zijn met zijn prestatie, vooral met de druk wat zo’n wedstrijd met zich meebrengt. ”Normaalgesproken ben ik wel eens wat nerveus en dat kost me dan wel eens wat games. Nu was ik echter compleet gefocust op mijn eigen tennis. Het was mijn tactiek om goed agressief te blijven spelen, want ik weet dat Andy soms wat te verdedigend kan tennissen. Ik vind het heerlijk als hij ver achterin blijft en ik ging daar goed mee om.”

Verliezer Murray baalde van zijn nederlaag, maar is toch tevreden met wat het tennisjaar 2013 heeft gebracht. ”Ik heb in drie sets verloren, dus dat is teleurstellend. Ik had graag verder gekomen dit toernooi, maar ik mag niet klagen. Als iemand me voor de US Open van vorig jaar had verteld dat ik hier nu zou zitten als titelverdediger en Wimbledon-kampioen, dan had ik dat 100 procent zeker geaccepteerd. Ik ben dus nu teleurgesteld, maar ik heb een goed jaar achter de rug.”

Voor een plek in de finale moet Wawrinka zien af te rekenen met Novak Djokovic. De verliezend finalist van 2012 won, ondanks een verloren set, gemakkelijk van Mikhail Youzhny: 6-3 6-2 3-6 en 6-0.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 9 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013