Stosur stoot door naar kwartfinale

US Open 2012Samantha Stosur heeft een einde gemaakt aan de dadendrang van Laura Robson op het US Open. De 18-jarige Britse stuntte eerder dit toernooi tegen Kim Clijsters en Li Na, maar ging gisteren tegen de Australische titelhoudster onderuit.

Robson verloor met twee keer 6-4 voor Stosur. Wat aantal gewonnen punten betreft, 67 om 77, ontliepen beide dames elkaar niet veel. Maar Stosur bleek op de belangrijke momenten slagvaardiger en hield de wedstrijd daardoor beperkt tot twee sets. Bovendien maakte ze veel minder onnodige fouten dan het tienertalent: 24 om 41.

”Heel teleurstellend, ik speelde niet zo goed als in mijn vorige drie partijen”, liet Robson weten. ”Sam is iemand die je het gevoel geeft dat je slecht speelt, omdat ze de ballen met zoveel spin slaat, waardoor het lastig haar services terug te slaan.”

Na haar eerdere stunts werd Robson geconfronteerd met een veelvoud van de aandacht die ze gewend is. ”De batterij van mijn telefoon was steeds na een paar uur al leeg vanwege alle berichtjes die doorkwamen en zeker op Twitter was de steun massaal”, vertelde Robson, die zelfs een cameraploeg voor haar hotel zag staan. ”Ik raakte daar behoorlijk opgewonden van, want ik dacht dat ze op een grote beroemdheid stonden te wachten die in mijn hotel zou zitten. Maar ze bleken daar voor mij te staan”, zei ze verbaasd. ”Dat is bizar.”’

In de kwartfinale stuit Stosur op de Victoria Azarenka. De als eerste geplaatste Wit-Russische leverde zondag in de achtste finales tegen Anna Tatishvili slechts vier games in. Het werd 6-2 6-2 voor de 23-jarige Azarenka.

Alexandra Panova, Kirsten Flipkens en Zheng Jie konden Azarenka samen slechts zes games afhandig maken en Tatishvili deed het niet veel beter. Er had wellicht meer ingezeten voor de Georgische, want Azarenka was erg slordig op haar eigen service. Ze won slechts 55 procent van haar opslagbeurten en werd drie keer gebroken. Dat kon ze zich met zeven breaks echter permitteren.