”Super Saturday” op US Open 2012

US Open 2012Vandaag is het ”Super Saturday” in New York. Zowel de twee halve finales bij de heren, als de damesfinale staat op het programma. Er wordt om 19.00 uur begonnen met de eerste halve finale bij de heren, aansluitend vindt ook de tweede halve finale plaatst. Om 01.00 uur wordt er gestart met de finale in het dames enkelspel. Alle tijden zijn weergeven in Nederlandse tijd.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – Andy Murray

De eerste halve finale, die om 17.00 uur Nederlandse tijd, op het programma staat gaat tussen Tomas Berdych (ATP-7) en Andy Murray (ATP-4).

Berdych verraste in de vorige ronde door dé titelfavoriet Roger Federer te verslaan. Ook Murray boekte een overtuigende overwinning, op Milos Raonic. Beide heren laten zien in uitstekende vorm te verkeren.

Opvallend is het feit dat Berdych een voorsprong heeft, wat betreft de onderlinge resultaten. De Tsjech wist vier keer te winnen, terwijl de Britse nummer vier van de wereld slechts twee keer won van Berdych. Op hardcourt, de ondergrond van de US Open Tennis 2012, staat de stand wel in evenwicht: 2-2.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Novak Djokovic

Novak Djokovic (ATP-2) is opnieuw dicht bij een Grand Slam finale. De Serviër, die eerder dit jaar al in de finale van de Australian Open en Roland Garros stond, moet in de halve finale zien af te rekenen met de Spanjaard David Ferrer (ATP-10). De twee top 10-spelers betreden om 19.00 uur Nederlandse tijd het Arthur Ashe Stadium.

Gezien de onderlinge resultaten heeft Ferrer weinig kans op een Grand Slam finale. Djokovic wist namelijk negen van de veertien ontmoetingen in winst om te zetten. Beide heren stonden dit jaar al twee keer eerder tegenover elkaar, in beide gevallen wist Ferrer zelfs geen set af te snoepen van de nummer twee van de ATP-ranglijst.

Voorbeschouwing: Serena Williams – Victoria Azarenka

Serena Williams (WTA-4) en Victoria Azarenka (WTA-1) gaan onderling uitmaken wie de nieuwe winnares wordt van de US Open Tennis 2012. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 01.00 uur Nederlandse tijd.

Dat Williams opnieuw in de finale van de US Open staat is geen verrassing. De Amerikaanse toptennisster stond al vijf keer eerder in de finale van deze Major. Ze won het toernooi al drie keer, in 1999, in 2002 en in 2008. Vorig jaar verloor ze de finale van Samantha Stosur, die dit jaar werd uitgeschakeld door Azarenka.

”Vika” reikte het in New York nog nooit verder dan de vierde ronde, deze prestatie zette ze neer in 2007. Met het behalen van de finale staat ze dus een stuk vaster op de nummer één positie.

Gezien de prestaties van Williams in de voorgaande wedstrijden, zal zij de favoriete zijn voor de eindzege.