Live stream Wimbledon: vandaag Roger Federer en Novak Djokovic

Wimbledon Grand Slam. Vandaag speelt Roger Federer in de derde ronde van Wimbledon tegen Mischa Zverev. De derde match op centre court begint om circa 19:00 uur Nederlandse tijd.

Een paar uur eerder zullen Novak Djokovic en Ernests Gulbis het gras betreden voor hun derde rondepartij.

Novak Djokovic – Ernests Gulbis

De 28-jarige Gulbis stond drie jaar geleden tiende van de wereld. Tegenwoordig is de Letse miljonairszoon de anonieme nummer 589 van de ATP-ranking. Door een polsblessure miste hij de tweede helft van vorig jaar en hij werd tot Wimbledon toegelaten op basis van een beschermde status. Al met al had hij sinds Roland Garros 2016 geen partij op ATP-niveau meer gewonnen. En gras is absoluut niet zijn beste ondergrond. Gulbis slaat zijn forehands met erg veel voorbereidingstijd en die tijd krijg je op gras niet.

Maar Gulbis heeft gewerkt aan de swing van zijn forehand, neemt de bal nu wat sneller en kijk aan: hij verloor in de eerste twee partijen geen enkele set. Kanttekening is dat Estrella en Del Potro beiden ook meer gravelmannen zijn. De head to head is 6-1 voor Novak Djokovic. De Serviër heeft nog maar acht games weggegeven.

Roger Federer – Mischa Zverev

Zevenvoudig winnaar Roger Federer treft de als 27e geplaatste Mischa Zverev, de oudere broer van Alex. In de vorige ronde, tegen Dusan Lajovic, werd hij alleen in de openingsset getest, maar in de tiebreak maakte hij toen met 7-0 de verhoudingen duidelijk.

De carrière van Mischa is opgeleefd sinds zijn jongere broertje zijn opmars maakte. Vorig jaar speelde hij challenger en wist hij zich niet te plaatsen voor Wimbledon, nu is hij dus zelfs een geplaatste speler. Op de Australian Open schakelde hij met agressief serve en volleyspel Andy Murray uit.

Eerder dit jaar behaalde hij de halve finale in Stuttgart, waarna Federer hem in de achtste finale van Halle in straight sets versloeg. In Eastbourne was Tomic in de tweede ronde ook in twee sets te sterk, waarna hij hier te Londen in de eerste ronde wraak nam op de Australiër (die na afloop toegaf tennis best saai te vinden).

Wedden op Wimbledon

Novak Djokovic noteert bij bookmaker Mr Green 1.07 en Ernests Gulbis 10.00. Roger Federer is een nog grotere favoriet op 1.04 en Mischa Zverev noteert 13.00.

We tippen dat de Zwitser het binnen 30.5 games afmaakt op @1.93 (maar die weddenschap telt ongeacht wie de partij wint). Lees: wedden op tennis.