Tennis Wimbledon 2015: Rafael Nadal als tiende geplaatst

Tennis Wimbledon 2015. Rafael Nadal wacht mogelijk een zware loting op het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar, Wimbledon. Vandaag maakte de organisatie de geplaatste spelers bekend en hier staat de voormalig winnaar als tiende op de lijst.

De lage rangschikking heeft als gevolg dat ‘Rafa’ al in de vierde ronde Novak Djokovic, Roger Federer of kersverse Roland Garros-winnaar Stan Wawrinka kan treffen. Sinds 2012 heeft de Spanjaard weinig succes gehad op Wimbledon, hij ging achtereenvolgens in de tweede ronde, eerste ronde en vierde ronde onderuit.

Bij de dames maakt de organisatie wel gebruik van de huidige wereldranglijst. Dit betekent dat Serena Williams de nummer één van de plaatsingslijst is, gevolgd door titelverdedigster Petra Kvitova en Simona Halep. Genie Bouchard, de verliezend finaliste van vorig jaar, is dit jaar als twaalfde geplaatst tijdens Wimbledon.

Sijsling en Hogenkamp in beslissende ronde Tennis Wimbledon

Igor Sijsling en Richel Hogenkamp spelen vandaag hun derde en beslissende kwalificatiewedstrijd op Wimbledon. Thiemo de Bakker en Boy Westerhof werden gisteren uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde.

Sijsling (ATP-170) speelt om 12.00 uur tegen Paul-Henri Mathieu (ATP-127) uit Frankrijk. De 27-jarige Amsterdammer bereikte de derde ronde dankzij overwinningen op Roberto Carballes Baena en Jurgen Melzer. Tegenstander Mathieu was dit kwalificatietoernooi al te sterk voor Dennis Novikov en Julian Reister uit Duitsland. Sijsling en Mathieu stonden één keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. Deze wedstrijd werd twee jaar geleden gewonnen door de 33-jarige Mathieu.

Hogenkamp – Yang Tennis Wimbledon 2015 kwalificatie

De als dertiende geplaatste Hogenkamp (ATP-123) treft om 12.00 uur Zhaoxuan Yang, de huidige nummer 193 van de wereldranglijst. Mocht Hogenkamp vandaag haar vijfde graswedstrijd van dit jaar winnen, dan staat de Doetinchemse voor het eerst in haar carrière in het hoofdtoernooi van Wimbledon. In januari van dit jaar maakte ze tijdens de Australian Open al haar debuut op een Grand Slam toernooi.