Tennis Wimbledon 2015: Sijsling en Hogenkamp plaatsen zich

Tennis Wimbledon 2015. Igor Sijsling (ATP-170) en Richel Hogenkamp (ATP-123) hebben zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi van Wimbledon 2015. Ze wonnen gisteren beide hun beslissende kwalificatiewedstrijd.

De 27-jarige Sijsling had maar liefst bijna vier uur nodig om Paul-Henri Mathieu te verslaan. De Amsterdammer ging sterk van start en won de eerste twee sets, maar zag de ervaren Fransman vervolgens langszij komen. In de vijfde en beslissende set trok ‘Sijs’ uiteindelijk met 7-5 aan het langste eind.

Dankzij deze knappe overwinning mag Sijsling voor de vierde keer in zijn loopbaan zijn opwachting maken in het hoofdschema. Zijn beste prestatie boekte hij in 2013, toen hij de derde ronde bereikte. Na overwinningen op Alex Kuznetsov en Milos Raonic moest hij vanwege een virus opgeven tegen Ivan Dodig.

Tennis Wimbledon debuut voor Hogenkamp

De als dertiende geplaatste Hogenkamp wist zich ook succesvol door het kwalificatietoernooi heen te werken. In de beslissende ronde trof de Doetinchemse de 20-jarige Zhaoxuan Yang uit China. Hogenkamp speelde een ijzersterke wedstrijd en stapte met een 6-2 6-2 overwinning van de baan.

De 23-jarige Hogenkamp liet via haar Facebook-pagina weten erg blij te zijn met haar prestaties. ‘’Enorm blij dat ik mijn debuut mag maken op Wimbledon. Nog een paar dagen trainen en dan ben ik klaar voor het hoofdtoernooi’’, aldus de nummer twee van Nederland.

Eerder dit jaar plaatste Hogenkamp zich via de kwalificatie ook voor de Australian Open. In de eerste ronde nam ze het op tegen Petra Kvitova, maar deze partij ging met 2-0 in sets verloren. Bij haar debuut op Wimbledon zal ze hopen om niet direct een speelster uit de top 10 te loten.

Loting hoofdtoernooi Wimbledon

Aanstaande maandag staat de tenniswereld voor twee weken weer in het teken van Tennis Wimbledon 2015. De loting van het hoofdtoernooi zal vandaag plaatsvinden. Na afloop van de loting wordt ook duidelijk welke topspeler de als tiende geplaatste Rafael Nadal gaat treffen in een mogelijke vierde ronde wedstrijd.