Wimbledon live stream vandaag: Johanna Konta – Simona Halep

Vandaag Johanna Konta – Simona Halep in de kwartfinale van Wimbledon. Daarvoor betreden Venus Williams en Jelena Ostapenko het centre court voor hun partij. Bij de heren komen in de openingspartij (13:00 uur) alleen Novak Djokovic en Adrian Mannarino in actie. Hun partij kon maandag niet worden gestart.

Maandagavond kregen het publiek en de liefhebbers thuis een heerlijke partij voorgeschoteld door Gilles Muller en Rafael Nadal. Na een marathon van bijna vijf uur was de Luxemburger verrassend de sterkere. Hij pakte de beslissende, vijfde set in 15-13. Andy Murray en Roger Federer wonnen in drie makkelijke sets (van Benoit Paire en Grigor Dimitrov).

Wimbledon: Novak Djokovic – Mannarino

Een extra rustdag is niet per se gunstig voor deze heren. Hun ritme was erop ingesteld om maandag al te spelen en de winnaar wordt gedwongen om ook meteen woensdag alweer aan de slag te gaan. Novak Djokovic stond nog geen set af, de Fransman heeft in de vorige rondes tweemaal een 1-2 achterstand omgedraaid. Vorig jaar hadden ze op Wimbledon hun eerste ontmoeting en de Serviër was toen in de tweede ronde in straight sets te sterk.

Wimbledon bookmakers GettyMannarino is zoals dat bij Franse tennissers hoort flamboyant en technisch zeer bekwaam, maar een verschil is dat hij zich best goed thuis voelt op gras. Vorige maand speelde hij nog de finale in Antalya. Maar tegen mannen uit de top tien heeft hij in regel weinig kans. Hij verloor twintig van die 22 partijen.

Johanna Konta – Simona Halep

Tot dit jaar won Konta nog maar een partij op Wimbledon. De in Australië geboren Britse heeft echter dit jaar haar draai gevonden op gras. Ze bereikte in de voorbereidende toernooien te Nottingham en Eastbourne de finale en halve finale en was in maart op hardcourt al de sterkste bij het premier-toernooi in Miami. Dit is haar definitieve doorbraak jaar. Na de derde ronde werd ze door bookmakers prompt uitgeroepen tot favoriete voor de titel.

Simona Halep heeft al twee kwartfinales op Wimbledon achter de rug, al zal de ondergrond gezien haar defensieve spel en onkrachtige opslag nooit haar speerpunt worden. Beide dames staat op gras tegen tegenstanders uit de top twintig op 5-4.

Wedden en voorspellingen Wimbledon

Winst Novak Djokovic staat bij bookmaker Mr Green op 1.03 en winst Adrian Mannarino op 15.00. We tippen dat er minstens vier sets worden gespeeld op 3.50.

Johanna Konta noteert 1.88 voor de zege en Simona Halep 1.94. De dames lijken aan elkaar gewaagd, dus we tippen een lange match van meer dan 21,5 games met een quotering van 2.02. Lees: wedden op tennis.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport