Rafael Nadal speelt live pokertoernooi in Praag

Rafael Nadal neemt op 12 december deel aan een live poktertoernooi in Praag. De huidige nummer één van de ATP-Tour is tijdens zijn blessure periode gevat door het pokervirus. Dit werd deze week bekend gemaakt door zijn persoonlijke sponsor PokerStars.

‘Rafa’ zal deelnemen aan een liefdadigheidstoernooi van de European Poker Tour, ook bekend als de EPT. Dit toernooi wordt van 8 tot 18 december georganiseerd in Praag.

”Nadal zal het opnemen tegen andere sportlegendes, van wie de namen de komende weken zullen worden bekendgemaakt, en tegen enkele spelers die deel uitmaken van het internationale pokercircuit”, aldus een woordvoerder van de ETP.

Nadal kijkt uit naar debuut

De 27-jarige Spanjaard, die tot dusver enkel online toernooien speelde, kijkt uit naar zijn debuut op een live toernooi. ”Ik speel ondertussen toch al 18 maanden online poker. Nu wil ik mijn geluk eens live beproeven.”

Alfonso Cardalda, Nadal’s persoonlijke pokertrainer, erkent dat zijn pupil veel heeft bijgeleerd de afgelopen periode. ”Toen Rafael begon te pokeren, kende hij enkel de basisregels van het spel. Maar dankzij zijn aangeboren competitiegeest is hij erin geslaagd om zijn spelniveau snel op te krikken”.

Nadal is niet de enige (oud-)topsporter die zijn opwachting gaat maken op het liefdadigheidstoernooi in Praag. PokerStars heeft namelijk meerdere (oud-)topsporters onder contract staan, onder wie Boris Becker en Fatima Morero de Melo.

Eerste toernooioverwinning

Nadal heeft zijn eerste toernooioverwinning binnen het poker al geruime tijd binnen. De Spanjaard schreef in januari het eerste toernooi op zijn naam. In ruim twee uur spelen versloeg hij 47 spelers en won hij €152,40.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws