Thailand Open 2013: Robin Haase – Igor Sijsling

Op woensdag 25 september om 8.30 uur Nederlandse tijd begint in Bangkok de confrontatie tussen Robin Haase (ATP-60) en Igor Sijsling (ATP-75). Op het spel staat een plek in de kwartfinale van het Thailand Open 2013 toernooi.

Haase bereikte afgelopen maandag de tweede ronde via een solide overwinning op Daniel Gimeno-Traver uit Spanje. De Hagenaar stapte met een 6-2 6-4 overwinning van de baan.

De 26-jarige Sijsling had meer moeite om zich te scharen bij de laatste zestien tennissers in Bangkok. De nummer 75 van de wereld, die in zijn zes voorgaande toernooien geen partij wist te winnen, was in de openingsronde in straight sets te sterk voor Jarkko Nieminen. Diezelfde Fin was dit jaar in Indian Wells en in de halve finale in Düsseldorf nog te sterk voor de Amsterdammer.

Vierde ontmoeting tussen Haase en Sijsling

Haase en Sijsling hebben drie keer eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond zeven jaar geleden plaats, in de halve finale van het Challenger-toernooi in Saransk. ”Sijs” was in deze ontmoeting met 6-7 6-4 en 6-2 te sterk voor Haase. Een jaar later, in de halve finale van het KNLTB Masters-toernooi was het opnieuw de Amsterdammer die aan het langste eind trok. Ook de derde en tevens laatste confrontatie werd een prooi voor Sijsling, deze boekte hij in Auckland 2013.

Haase favoriet voor plek in kwartfinale

Hoewel de verschillen erg dicht bij elkaar zullen liggen, verwacht bookmaker Unibet dat Haase er met de overwinning vandoor gaat. Mocht de 26-jarige tennisser ook daadwerkelijk winnen, dan staat hij voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van het indoortoernooi in Bangkok. Vorig jaar verloor de Hagenaar nog in de eerste ronde.

Verdien geld dankzij Haase

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Haase en Sijsling, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws