Thiemo de Bakker en Kiki Bertens op rand van hoofdtoernooi Miami

Thiemo de Bakker (ATP-162) en Kiki Bertens (WTA-147) hebben dinsdag 18 maart de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het hoofdschema in Miami. De Bakker moet dan in de laatste kwalificatieronde afrekenen met Evgeny Donskoy (ATP-108) en Bertens moet winnen van Jana Cepelova (WTA-76).

De 25-jarige De Bakker komt om 15.00 uur Nederlandse tijd in actie tegen Donskoy uit Rusland. De 23-jarige Rus kende een goede maand februari met twee halve finales en één verloren finale op Challenger-niveau. Daarnaast bereikte Donskoy als lucky loser de derde ronde op het BNP Paribas Open in Indian Wells.

Om 18.00 uur Nederlandse tijd is het de beurt aan Bertens, die met Cepelova een moeilijke tegenstander heeft. Naast het feit dat de Slowaakse als eerste geplaatst is in het kwalificatietoernooi, won ze haar twee eerdere ontmoetingen met Bertens. De laatste onderlinge partij vond vorig jaar plaats op het WTA-toernooi in Washington. Cepelova trok destijds met 6-4 0-6 en 6-3 aan het langste eind.

Krajicek en Huta Galung sneuvelen in eerste kwalificatieronde Miami

In tegenstelling tot De Bakker en Bertens lukte het Michaella Krajicek en Jesse Huta Galung niet om de beslissende kwalificatieronde te halen. Krajicek verloor met 7-5 1-6 6-4 van Katarzyna Piter. Opvallend genoeg won de Nederlandse wel meer punten dan haar tegenstander uit Polen.

De 28-jarige Huta Galung moest zijn meerdere erkennen in Paul Henri Mathieu, de voormalig nummer twaalf van de wereld. Ondanks een break voorsprong in de derde set, verloor de Haarlemmer met 6-4 4-6 en 6-4.