Thiemo de Bakker verliest van Stanislas Wawrinka op Roland Garros 2013

Thiemo de BakkerThiemo de Bakker (ATP-95) is er vanavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros 2013. De 24-jarige Nederlander ging in vier sets onderuit tegen de huidige nummer tien van de wereld, Stanislas Wawrinka. Het werd 7-5 6-4 en voor de 28-jarige Zwitser.

Op een dag waarin een aantal wedstrijden uitgesteld zijn door de regenval, mocht de Bakker vijf uur later dan gepland beginnen aan zijn partij. In de eerste set ging de wedstrijd lang gelijk op. Uiteindelijk lukte het Wawrinka om in de twaalfde game een break te forceren, waardoor hij de set met 7-5 won.

Ook in de daaropvolgende twee sets lagen de verschillen dicht bij elkaar. Wawrinka won het tweede bedrijf met 6-4 en leek de wedstrijd daarna in straight sets te beslissen. Het lukte de Bakker om gelijk te maken en een tiebreak moest een beslissing gaan brengen in set drie. Deze won de Nederlander met grote cijfers.

Tot een terugkeer leidde dit helaas niet. Wawrinka won de virede set met 7-5, waardoor Roland Garros er al na één ronde op zit voor de 24-jarige Nederlander.

Robin Haase en Igor  Sijsling verliezen in dubbelspel

Het Nederlandse duo Robin Haase en Igor Sijsling zijn in de eerste ronde van het dubbelspel uitgeschakeld. Haase en Sijsling gingen op de Open Franse Tenniskampioenschappen in drie sets onderuit tegen Christopher Kas en Oliver Marach.

Het eerste bedrijf werd nog met 7-6 gewonnen door Haase en Sijsling. De overige twee sets gingen met 6-4 en 6-3 naar de Duitser en Oostenrijker.

De Nederlanders, die in januari nog in de finale van de Australian Open stonden, zijn beide nog wel actief in het enkelspel. Haase speelt tegen Jerzy Janowicz en Sijsling gaat het opnemen tegen de Spaanse gravelbijter Tommy Robredo.