Thiemo de Bakker ontmoet Stanislas Wawrinka op Roland Garros 2013

Thiemo de Bakker (1)De laatste Nederlander die in de eerste ronde van Roland Garros 2013 uitkomt, is de 24-jarige Thiemo de Bakker (ATP-95). De vier jaar oudere Stanislas Wawrinka (ATP-10) is zijn tegenstander in de eerste ronde. Beide heren verschijnen om 13.45 uur op het gemalen baksteen.

Het is voor de tweede achtereenvolgende deelname dat de Bakker weinig geluk heeft met zijn loting. In 2011 werd hij gekoppeld aan Djokovic, nu wacht top 10-speler Wawrinka.

Toch liggen er mogelijk wat kansen, aangezien Wawrinka last heeft van een bovenbeenblessure. Hierdoor was het lange tijd onzeker of de nummer twee van Zwitserland wel aan de start ging verschijnen.

Voor Wawrinka komt deze blessure op een erg slecht moment. De Zwitser verkeert de laatste maanden in uitstekende vorm en stond onlangs nog in de finale van het Masters-toernooi in Madrid. Daarnaast won hij in april het ATP 250-toernooi in Oeiras.

Het is dus geen verrassing dat Wawrinka, die de laatste drie edities telkens de vierde ronde haalde in Parijs, deze wedstrijd als favoriet ingaat.

Voorbeschouwing: Victoria Azarenka – Elena Vesnina

Naast het tennisgeweld bij de heren, staat er vandaag ook een interessante wedstrijd bij de dames op het programma. De nummer drie van de plaatsingslijst, Victoria Azarenka (WTA-3), speelt haar eerste ronde wedstrijd tegen Elena Vesnina (WTA-38).

”Vika” zal met veel vertrouwen haar wedstrijd met Vesnina ingaan. Ze won namelijk al haar eerdere ontmoetingen tegen de 26-jarige Russin. Tijdens de laatse editie, op de Australian Open 2013, won ze zelfs met 6-1 6-1.

De huidige nummer drie van de wereld wordt dan ook gezien als dé favoriet voor de overwinning. Naast het feit dat Azarenka nog nooit verloor van haar opponent, wist Vesnina in het verleden slechts één keer de eerste ronde te overleven. In haar zes overige deelname strandde ze al in de eerste ronde.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.