Thiemo de Bakker op goede weg terug

Nadat Thiemo de Bakker (ATP-125) eind mei terug te vinden was op een 398e positie, heeft hij de weg naar boven ingezet. Via Future toernooien en Challenger toernooien heeft de Nederlander weer zicht op een plek in de magische top 100.

De Bakker won vanaf juni, naast enkele Future toernooien, alweer drie Challenger toernooien. In Graven, Alphen aan de Rijn en in het Argentijnse San Juan mocht de Hagenees de trofee omhoog houden.

Zodoende vecht de Bakker zich voor de tweede keer omhoog, nadat zijn profcarriére in een diep dal zat. Het is echter af te wachten of de Nederlander dit keer wel mentaal sterk genoeg om dit vol te houden.

Robin Haase

Robin Haase (ATP-56) eindigt voor het tweede jaar op rij op een mooie plaats op de wereldranglijst. De Hagenees prolongeerde tevens zijn ATP-titel in het Oostenrijkse Kitzbühel.

Echter waren er ook mindere periodes dit jaar. Zo werd Haase op ieder Grand Slam toernooi al in de eerste ronde uitgeschakeld. Daarnaast werd de 25-jarige Nederlander maarliefst dertien keer in de openingsronde van een ATP-toernooi uitgeschakeld. Hier zaten ook een aantal nederlagen tussen tegen spelers die ver buiten de top 100 staan.

Een korte tijd geleden liet Haase weten dat zijn samenwerking met Dennis Schenk beëindigd is. Laten we hopen dat een nieuwe trainer voor een frisse wind kan zorgen in de carriére van de nummer één van Nederland.

Igor Sijsling

In de schaduw van Robin Haase heeft Igor Sijsling dit jaar aangetoond ook in de top 100 thuis te horen. De geboren Amsterdammer begon het jaar als de nummer 200 van de wereld en werkte zich op naar een knappe 69e positie.

Sijsling start het jaar met een verlies in de laatste kwalificatieronde voor de Australian Open 2012. Maar vervolgens boekt hij twee Challenger overwinningen in Wolfsburg en Quimper.

In het vervolg van 2012 maakte Sijsling zijn debuut op Roland Garros en staat hij in de kwartfinale van het Unicef Open toernooi. In juli verliest de Nederlander de finale van een Challenger toernooi in Granby.

Sijsling sluit het tennisjaar 2012 af met twee kwartfinales op een ATP 250-toernooi, één tweede ronde op een Masterstoernooi en één tweede ronde op de US Open Tennis 2012.

Hopelijk kan de 25-jarige Nederlander deze groei in 2013 voortzetten.