Thiemo de Bakker speelt beslissende kwalificatiewedstrijd ATP-toernooi Atlanta

Thiemo de Bakker (ATP-142) kan zich vandaag plaatsen voor het BB&T Open 2014 in Atlanta. De 25-jarige Nederlander speelt in de laatste en beslissende kwalificatieronde om 19.00 uur Nederlandse tijd tegen Steven Diez (ATP-265).

De Bakker speelde gisteren zijn eerste wedstrijd op het Amerikaanse hardcourt. Na een bye te hebben gekregen in de eerste ronde, versloeg hij in de tweede schifting Facundo Mena. Het werd 6-2 4-6 en 6-4 voor de Nederlander. De 23-jarige Diez won zijn eerste kwalificatiewedstrijd in straight sets van Ryan Shana.

De Bakker favoriet tegen Diez

Gezien het grote verschil op de wereldranglijst is De Bakker voor mij de grote favoriet voor een plaats in het hoofdtoernooi. Ik zet in op een 2-0 overwinning in sets voor de Hagenaar. Mogelijke tegenstanders in het hoofdtoernooi van Atalanta zijn Denis Istomin, Yen-Hsun Lu en de als tweede geplaatste Kevin Anderson.

Tegenstanders Haase en Sijsling bekend

Robin Haase en Igor Sijsling maken ook deze week hun opwachting op een ATP-toernooi. De 27-jarige Haase doet mee aan het graveltoernooi in Gstaad en Sijsling komt in actie op het gemalen baksteen in Umag.

Haase speelt in de eerste ronde tegen Aleksandr Nedovyesov. Mocht de Nederlander winnen, dan speelt hij in de tweede ronde tegen Henri Laaksonen of qualifier Gianni Mina. Op papier moet een kwartfinale dus zeker tot de mogelijkheden behoren voor de verliezend finalist van 2013.

‘Sijs’ doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het Vegeta Croatia Open Umag toernooi. In de openingsronde is de Amsterdammer gekoppeld aan Julian Reister, de nummer 124 van de wereld. Bij een overwinning wacht een ontmoeting met het derde reekshoofd Marin Cilic in de tweede ronde.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijden met Nederlandse deelnemers een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.