Thiemo de Bakker stunt tegen Tomas Berdych in Bastad

De Bakker APImagesThiemo de Bakker (ATP-104) heeft op het ATP 250-toernooi van Bastad voor een grote verrassing gezorgd. De 24-jarige Nederlander was in de kwartfinale in straight sets te sterk voor de als eerste geplaatste Tomas Berdych (ATP-6): 7-5 7-5.

De Bakker speelde sterk op de belangrijke momenten en werkte in totaal tien breakpunten weg. Daarnaast overleefde de Nederlander in het eerste bedrijf ook een aantal setpunten. In de tweede ronde Troicki, kroop De Bakker al door het oog van de naald door een aantal wedstrijdpunten weg te werken.

De huidige nummer 104 van de wereld staat voor de derde keer in zijn loopbaan in de halve finale van een ATP-toernooi. Eerder deed hij dat in 2010 in Barcelona en New Haven. Voor een plaats in de eindstrijd neemt hij het op tegen Carlos Berlocq uit Argentinië.

Met het bereiken van de laatste vier heeft de Bakker zich verzekerd van minimaal 90 ATP-punten. Hierdoor zal hij vanaf komende week weer terug te vinden zijn in de top 100 van de wereld.

Nederlanders succesvol op Sport 1 Open 2013

Robin Haase (ATP-59), Jesse Huta-Galung (ATP-159) en Thomas Schoorel (ATP-330) hebben de halve finale van het Sport 1 Open toernooi in Scheveningen bereikt.

Topseed Haase was in de kwartfinale in twee sets te sterk voor landgenoot Matwe Middelkoop (ATP-243). De 26-jarige tennisser was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de laagvlieger uit Breda. In de halve finale gaat Haase spelen tegen Schoorel, die in zijn kwartfinale drie sets nodig had om te winnen van Lorenzo Giustino (ATP-346): 6-4 6-7 en 7-5.

In de andere halve finale speelt Huta-Galung, die in staight sets won van Stephane Robert (ATP-145), tegen het derde reekshoofd Marc Gicquel (ATP-128).

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws