Thiemo de Bakker wil via Rhyne Williams naar sheet Australian Open

De 25-jarige Thiemo de Bakker plaatste zich afgelopen nacht voor de derde en beslissende kwalificatieronde van de Australian Open. De Hagenaar was met 6-3 en 7-6 te sterk voor Alessandro Giannessi. In de laatste ronde wacht de hoger geplaatste Amerikaan Rhyne Williams.

De Bakker toonde zich opgelucht naar zijn overwinning op Giannessi. De openingsset won de Nederlander overtuigend, in de tweede set moest hij tot het uiterste gaan. Tegenover TENNiS.nl liet hij het volgende weten: ”Ik ben erg opgelucht dat ik hem toch nog in twee sets pak. Al denk ik dat ik me na het missen van al die wedstrijdpunten oké had gevoeld in de derde set. Over de hele wedstrijd gezien, voelde ik dat ik meer kansen had. Toch wil je die derde set liever niet spelen.”

Over zijn eigen spel was De Bakker naar eigen zeggen tevreden. ”Mijn servicegames waren goed, eigenlijk op één na. Dat was oké, al moet ik het niveau nog verder opkrikken. Ik denk dat dat met de wedstrijd komt. Het is een kwestie van agressief blijven, dan speel ik namelijk mijn beste tennis. Daarom heb ik vandaag ook geprobeerd wat meer naar het net te komen. Wat feller worden en wat minder passief spelen.”

Williams laatste horde richting hoofdtoernooi Australian Open

De Bakker speelt zijn laatste kwalificatiewedstrijd tegen Rhyne Williams, de 22-jarige nummer 129 van de wereld. Deze partij wordt op zaterdag 11 januari om 04.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt in Melbourne.

De Bakker en Williams namen het één keer eerder tegen elkaar op. Dit was tijdens een Future-toernooi in 2012, de Bakker won deze ontmoeting erg eenvoudig met 6-1 en 6-2. Zo gemakkelijk als in 2012 gaat het komende nacht niet worden voor de Hagenaar. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en heeft de 22-jarige Williams een hogere positie op de wereldranglijst.

Desondanks verwacht bookmaker Unibet dat De Bakker zich plaatst voor het hoofdschema van de Australian Open. Op de 25-jarige Nederlander staat een odd van 1.58. Een overwinning van Williams levert 2.30x het ingezette bedrag op.

Verdien geld dankzij De Bakker

Naast het volgen van de wedstrijd tussen De Bakker en Williams, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014