Thiemo de Bakker wint op knappe wijze van Fernando Verdasco in Miami

Thiemo de Bakker blijft maar winnen op het Sony Open Tennistoernooi in Miami. De 25-jarige Nederlander, die na een succesvol doorlopen kwalificatietoernooi in de eerste ronde won van Victor Hanescu, was gisteren in de tweede ronde in drie sets te sterk voor de hoger geklasseerde Fernando Verdasco.

Nadat de openingsset tegen Verdasco zonder servicebreaks door De Bakker was binnengehaald in de tiebreak, ging de Spanjaard in het tweede bedrijf goed van start. De ‘lefty’ kwam al snel op een 4-0 voorsprong, maar De Bakker slaagde er nog in om een tiebreak af te dwingen. Deze tiebreak ging uiteindelijk gemakkelijk naar Verdasco.

In de derde en allesbeslissende set was het toch de Nederlander die aan het langste eind trok. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar via twee breaks won De Bakker de derde set met 6-2.

Na zijn knappe overwinning op voormalig top 10-speler Verdasco wacht voor De Bakker nu een ontmoeting met niemand minder dan Roger Federer. De 32-jarige Zwitser, afgelopen week nog verliezend finalist op het Masters-toernooi in Indian Wells, was in straight sets te sterk voor Ivo Karlovic. ‘The FedExpress’ won met 6-4 en 7-6 van het servicekanon uit Kroatië.

Djokovic probleemloos naar derde ronde Miami

Novak Djokovic is goed begonnen aan het Sony Open Tennis 2014. De 26-jarige Serviër won zijn eerste wedstrijd op het hardcourt in Miami met 6-4 en 6-3 van Jeremy Chardy uit Frankrijk.

De drievoudig winnaar van dit Masters-toernooi treft in de derde ronde Florian Mayer. De Duitser wist op zijn beurt af te rekenen met Ivan Dodig.