Tiebreaks nekken Sijsling in Memphis

sijsIgor Sijsling (ATP-71) is uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi in Memphis. De Amsterdammer liet tegen de als eerste geplaatste Kroaat Marin Cilic (ATP-12) drie wedstrijdpunten liggen. Hij verloor de partij met 7-6 3-6 7-6.

In de eerste set moest de service-volleyspeler zich nog laten behandelen aan zijn rechterschouder, maar die kwetsuur stond Sijsling niet in de weg om de wedstrijd te hervatten. Mede door het missen van een breakkans, ging de openingsset aan Sijsling voorbij. In de tiebreak was Cilic met 7-2 oppermachtig.

In het tweede bedrijf wist Sijsling wel een game van Cilic afhandig te maken. Zelf stond de Nederlander geen breakkansen af, waardoor de tweede set met 6-3 naar de nummer 71 van de wereld ging.

Net als in het eerste bedrijf, stonden beide heren in de belissende set geen servicebreak af. Wel kreeg Sijsling vier kansen op de service van zijn Kroatische tegenstander, maar kon geen break forceren. In de tiebreak van de deze set nam de Nederlander een 6-4 voorsprong, maar deze twee wedstrijdpunten waren niet aan hem besteed. Op 7-6 kreeg hij een derde kans, maar sloeg hij een dubbele fout. Cilic ontsnapte en won de wedstrijd.

Geslaagd toernooi

Ondanks het verlies tegen Cilic, die een paar weken geleden nog het ATP-toernooi van Zagreb op zijn naam schreef, kan Sijsling terugkijken op een geslaagd toernooi. In de eerste ronde van dit ATP-500 toernooi wist de Amsterdammer in straight sets te winnen van een top 30-speler, de Oostenrijker Jurgen Melzer.

Sijsling heeft dankzij het bereiken van de tweede ronde 45 ATP-punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Aankomende week vervolgt hij zijn Amerikaanse trip met het spelen van het ATP 250-toernooi op Delray Beach. Weer een week later staat in Indian Wells het eerste Masterstoernooi op het programma. Hier zullen alle toppers aan de start verschijnen.