Tipsarevic pakt titel in Chennai

Janko Tipsarevic (3)Janko Tipsarevic (ATP-9) heeft zondag de finale van het ATP-toernooi in Chennai gewonnen. De als tweede ingeschaalde Serviër was in drie sets te sterk voor de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-80): 3-6 6-1 6-3.

Tipsarevic had vorig jaar de finale in Chennai nog verloren van de Canadees Milos Raonic. Bautista speelde zijn eerste eindstrijd van een ATP-evenement. De 24-jarige Spanjaard is de mondiale nummer tachtig.

Voor Tipsarevic is het de vierde toernooizege uit zijn carrière. Eerder won hij in Kuala Lumpur, Moskou en Stuttgart.

Murray is de sterkste in Brisbane

Andy Murray (ATP-3) heeft zijn titel op het ATP-toernooi van Brisbane met succes geprolongeerd. De 25-jarige Schot won de finale met 7-6 en 6-4 van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-48). De overwinning betekende de vijfentwintigste toernooizege voor Murray.

De 21-jarige Dimitrov stond voor het eerst in een ATP-finale. Hij begon goed aan de wedstrijd en nam een voorsprong van 4-1. Later kreeg de Bulgaar nog een setpunt, maar hij wist zijn kans niet te verzilveren. Murray kwam terug en gunde Dimitrov in de tiebreak geen punt.

In de tweede set klaarde Murray de klus door met 6-4 te winnen, na met 4-3 achter te hebben gestaan.

Gasquet verslaat Davydenko in finale van Doha

Richard Gasquet heeft de Qatar ExxonMobil Open in Doha op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Fransman was zaterdag in de finale in drie sets te sterk voor Nikolay Davydenko: 3-6 7-6 6-3.

Davydenko, de winnaar van 2010 en runner-up in 2011, had aanvankelijk de beste papieren. Na het winnen van de eerste set kreeg de Rus in het tweede bedrijf twee kansen om op 5-2 te komen. Hij kon het echter niet afmaken, waarop Gasquet de partij alsnog naar zich toe trok.

Het is de achtste keer dat Gasquet een toernooi op de ATP Tour wint.