Titelhouder Robin Haase boekt elfde overwinning op rij in Kitzbühel

Haase APImagesRobin Haase (ATP-68) blijft uitstekend presteren op het Oostenrijkse gravel in Kitzbühel. De 26-jarige Hagenaar was in de tweede ronde van het ATP 250-evenement veel te sterk voor Daniel Brands (ATP-52). Na ruim een uur stapte de titelverdediger met een 6-4 en 6-1 overwinning van de baan.

Na afloop was de Nederlander erg tevreden met het vertoonde spel. ”Ik ben erg blij met het niveau van de afgelopen dagen, al had de tweede set ook heel anders kunnen lopen. Hij benutte zijn breakkansen niet en ik pikte op belangrijke momenten wat aces mee. Mijn strijdplan was denk ik duidelijk; voornamelijk aanvallen op zijn backhand. Dat heeft goed uitgepakt.”

Haase, die de laatste twee edities in Kitzbühel op zijn naam schreef, voelt zich de laatste weken thuis op het gemalen baksteen. Vorige week haalde hij nog de finale van het graveltoernooi in Gstaad, die nipt verloren ging tegen Mikhail Youzhny.

In de kwartfinale in Kitzbühel komt Haase tegenover een Spanjaard te staan. Hij treft de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Fernando Verdasco en Guillermo Garcia-Lopez. De wedstrijd tussen Verdasco en Garcia-Lopez staat later vandaag nog op het programma in Kitzbühel.

Sijsling zet negatieve reeks door in Washington

Igor Sijsling (ATP-59) heeft zijn debuut op het ATP 500-toernooi in Washington niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Amsterdammer ging in straight sets onderuit tegen wildcardspeler Jack Sock (ATP-92). De jonge Amerikaan was met 6-4 6-2 te sterk voor de 25-jarige ”Sijs”.

Dankzij deze vroege nederlaag zal Sijsling niet meer de nummer één van Nederland zijn, bij het bekendmaken van de nieuwe wereldranglijst. Deze rol is toebedeeld aan Haase, die nog kans maakt op het prolongeren van zijn tweede ATP-titel.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws