Titelverdediger Haase komt vandaag in actie

Robin Haase (ATP-42) zal vandaag voor het eerst zijn opwachting maken op de Bet-at-home Cup in Kitzbühel. De Nederlander, die deze week zijn titel gaat verdedigen in de Oostenrijkse stad, zal uitkomen tegen qualifier Philipp Oswald (ATP-242). De wedstrijd zal niet voor 16.50 uur van start gaan op het centre court in Kitzbühel.

Voor Haase zal het zijn eerste wedstrijd worden, aangezien hij in de eerste ronde een bye had. Dit komt omdat de Nederlander deze week als derde geplaatst is. Oswald kwam wel al in actie. Gisteren won de 26-jarige Oostenrijker in drie sets van de Duitser Daniel Brands. Na het verliezen van de eerste set, trok de nummer 242 van de wereld de wedstrijd alsnog naar zich toe. Hij pakte de tweede set met 6-2 en de derde set met 6-3.

De nummer één van Nederland is het aan zijn stand verplicht, om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Wanneer dit niet gebeurt, kan hij zijn doelstelling van 2012 (een plaats in de top 30) definitief vergeten. Hij heeft namelijk, door zijn fantastische prestatie in Kitzbühel van 2011, deze week 250 ATP-punten te verdedigen.

Voorbeschouwing: Philipp Kohlschreiber – Attila Balazs

Topseed Philipp Kohlschreiber (ATP-23) zal, voorafgaand aan de partij van Haase-Oswald, in actie komen op de Bet-at-home Cup 2012. De Duitser zal uitkomen tegen Attila Balazs (ATP-261), die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdschema.

”Kohli” en Balazs hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de Hongaar vrijwel niet actief is op de ATP-tour. Hij speelde tot nu toe slecht achttien ATP-wedstrijden, waarvan zeven in 2012. Hiervan sloot hij er vier winnend af.

Eerder deze maand verloor Balazs nog van Thiemo de Bakker, in de eerste ronde van het Challengertoernooi in Scheveningen. Één week later verloor de nummer 261 van de wereld ook in de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Poolse Poznan.

Gezien de huidige vorm van Balazs, zal Kohlschreiber waarschijnlijk gemakkelijk de kwartfinales bereiken in Kitzbühel.