Titelverdediger Kvitova versus Williams

Wimbledon 2011 winnares Petra Kvitova (WTA-4) zal dinsdag 3 juli af moeten rekenen met Serena Williams (WTA-6). De strijd tussen de 22-jarige Tsjechische en 30-jarige Amerikaanse zal rond 15.00 uur Nederlandse tijd losbarsten. Het centre court in Londen is het decor van deze partij.

Uit de voorgaande twee wedstrijden tegen de Amerikaanse hardhitter, zal Kvitova weinig vertrouwen halen. Deze wedstrijden, waarvan één op Wimbledon 2010, gingen vrijwel kansloos verloren. De huidige nummer vier van de wereld, wist zelfs geen set te winnen.

Williams is dus, ondanks haar blessuregevoeligheid van de afgelopen tijd, de favoriet voor de halve finale. Wanneer ze deze daadwerkelijk behaalt, houdt ze nog steeds uitzicht op haar vijfde Wimbledon titel. Kvitova zal, bij een verlies, veel WTA-punten moeten inleveren. De top drie bij de dames zal dan ook steeds verder uit zicht geraken.

Voorbeschouwing: Sabine Lisicki – Angelique Kerber

Na afloop van de wedstrijd tussen Kvitova en Williams, gaat Sabine Lisicki (WTA-15) spelen tegen haar landgenote Angelique Kerber (WTA-8). De Duitse speelsters zullen onderling uitmaken wie zich plaatst voor de laatste vier op Wimbledon 2012.

Voor Lisicki, die gisteren voor een grote verrassing zorgde tegen Maria Sharapova, is het spelen van een kwartfinale op Wimbledon niets nieuws. De 22-jarige grasspecialist behaalde in 2010 de kwartfinale en vorig jaar zelfs de halve finale. Voor haar staan er dus ook nog veel WTA-punten op het spel, wanneer ze deze prestatie niet weet te evenaren. Kerber’s beste prestatie in Londen is een derde ronde, deze prestatie zette ze neer in 2010. Vorig jaar was de eerste ronde al het eindstation van de nummer acht van de wereld.

Wanneer je kijkt naar de eerdere ontmoetingen, ziet het er voor Lisicki erg slecht uit. Ze verloor namelijk al haar vier eerdere partijen tegen de twee jaar oudere Kerber. Twee van deze wedstrijden werden in 2012 afgewerkt, beide op hardcourt.