Titelverdedigster Kiki Bertens in 1e ronde Marrakech 2013

Kiki BertensKiki Bertens (WTA-41) speelt dinsdag 23 april haar eerste ronde partij van het WTA-toernooi in Marrakech. De 21-jarige Nederlandse staat in de eerste ronde van dit toernooi tegen qualifier Timea Babos (WTA-114). Om 13.00 uur Nederlandse tijd verschijnen beide dames op de baan.

Bertens heeft goede herinneringen aan het WTA-toernooi in Marroko. Vorig jaar won ze namelijk als qualifier het tennisevenement. Deze week heeft ze dus haar titel en de nodige WTA-punten te verdedigen.

Dit jaar is Bertens, dankzij haar hoge positie op de wereldranglijst, het vijfde reekshoofd. In de eerste ronde is de Wateringse gekoppeld aan de Hongaarse Timea Babos.

Babos is een speelster uit het kwalificatietoernooi en heeft er dus al drie winstpartijen opzitten. In de finaleronde was Babos bovendien te sterk voor top 100-speelster Alexandra Cadantu.

Naast het graveltoernooi in Marrakech, speelde de Hongaarse al het graveltoernooi in Bogota. Hier verloor de nummer 114 van de wereld al in de tweede ronde.

De Nederlandse Bertens behaalde in 2013 al een keer de kwartfinale, dit was in Acapulco. Daarnaast speelde ze twee weken geleden in Katowice een goede wedstrijd tegen de latere toernooiwinnares Roberta Vinci. Na het winnen van de eerste set, verloor Bertens de twee daaropvolgende sets van de Italiaanse.

Bertens favoriet voor overwinning

De als vijfde geplaatste Kiki Bertens is door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de overwinning. Mocht de Nederlandse ook daadwerkelijk winnen, dan heeft ze 30 van haar 280 WTA-punten terugverdiend.

De winnares van deze partij speelt donderdag in de tweede ronde tegen Flavia Pennetta of Melinda Czink.

Rus kansloos in eerste ronde Marrakech

Arantxa Rus (WTA-86) heeft opnieuw een kansloze nederlaag moeten slikken. De 22-jarige linkshandige speelster verloor met 1-6 1-6 van Maria-Terese Torro-Flor uit Spanje.

Rus sloeg tegen Torro-Flor in amper een uur tijd acht dubbele fouten en wist geen enkel breakpoint af te dwingen. Zelf kreeg ze er twaalf tegen, waarvan de Spaanse er vijf verzilverde.