Titelverdedigster Maria Sharapova tegen Su-Wei Hseih op Roland Garros

Maria Sharapova (1)De 26-jarige Maria Sharapova (WTA-2) staat op maandag 27 mei tegenover Su-Wei Hseih (WTA-42). Op het spel staat een tweede ronde op het grootste graveltoernooi ter wereld, Roland Garros. De wedstrijd staat om 15.15 uur gepland.

Ondanks het feit dat Sharapova erom bekend staat dat ze sterk is op snelle banen, profileert ze zich steeds meer als gravelspeelster. De Russische won dit jaar als het graveltoernooi van Stuttgart en het WTA Premier toernooi van Madrid. In Rome gaf ze in de kwartfinale een walkover, omdat ze nog niet volledig hersteld was van een virus.

De 27-jarige Hsieh heeft dit jaar nog weinig gepresteerd op het gemalen baksteen. In drie toernooien, bereikte ze slechts één keer de tweede ronde. Dit was afgelopen week, op het WTA-toernooi in Strasbourg.

Sharapova zal in haar eerste ronde de grote favoriet zijn. Gezien haar vorm de laatste weken en het grote verschil op de wereldranglijst, is een verrassing in deze wedstrijd uitgesloten.

Voorbeschouwing: Kirsten Flipkens – Flavia Pennetta

De 27-jarige Kirsten Flipkens (WTA-21) is al enige tijd de beste Belgische op de WTA-ranglijst. Ze gaat in de eerste ronde van Roland Garros spelen tegen Flavia Pennetta, de nummer 122 van de wereld. Beide dames verschijnen om 15.15 uur op het gemalen baksteen in Parijs.

Flipkens haar beste prestatie op Roland Garros is een tweede ronde, deze bereikte ze driemaal tot nu toe. Ook dit jaar lijkt er niet veel meer in het vat te zitten, afgaande van haar voorbereidingstoernooien. Alleen in Madrid en Brussel wist ze de eerste ronde te overleven.

Tegenstander Pennetta lijkt net op tijd in vorm te geraken voor Roland Garros. De Italiaanse, die in haar eerste drie graveltoernooien één overwinning boekte, behaalde in Strasbourg de halve finale. Hierin verloor ze in drie sets van Hradecka.

Een keer eerder speelde Flipkens en Pennetta tegen elkaar op gravel. Op Roland Garros 2006 gunde Pennetta haar Belgische opponent slechts één game. Ook ditmaal is de Italiaanse, ondanks haar lage positie op de WTA-ranglijst, de favoriet voor de overwinning.

Verdien geld dankzij Sharapova

Naast het volgen van de wedstrijd van Sharapova tegen Hseih, kunt u ook geld verdienen dankzij de Russin. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.