Tomas Berdych wint het ABN AMRO Tennistoernooi 2014

Tomas Berdych heeft vandaag het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam geschreven. De 28-jarige Tsjech was in een eenzijdige finale met 6-4 en 6-2 te sterk voor Marin Cilic, die tot de finale negen wedstrijden op rij ongeslagen was.

Voor ‘Birdman’ is het zijn eerste toernooioverwinning sinds oktober 2012, toen de Tsjech de sterkste was in Stockholm. Toch is er van opluchting geen sprake. ”Toernooien volgen elkaar op. Ik doe elk toernooi mijn best om goed te spelen en als je dat bekroont met de hoofdprijs is dat geweldig. En anders begin je gewoon weer van voor af aan. Dit is een mooi begin, maar het seizoen stopt hier niet. Het zou mooi zijn als ik dit jaar nog meer prijzen weet te bemachtigen.”

Ferrer prolongeert titel in Buenos Aires

David Ferrer heeft in Buenos Aires voor de eenentwintigste keer een ATP-titel in de wacht gesleept. De huidige nummer vijf van de wereld prolongeerde zijn titel op het Copa Clara toernooi door in straight sets af te rekenen met Fabio Fognini uit Italië.

Hoewel Fognini de laatste weken in grootste vorm verkeert, was de Italiaan niet de favoriet voor deze finale. ‘The Fog’ won namelijk in zijn voorgaande ontmoetingen met Ferrer slechts twee keer een set. Ook ditmaal was de Spanjaard oppermachtig tegen Fognini. In vijf kwartier had Ferrer zijn opponent uiteindelijk op de knieën.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws