Tommy Robredo en Nicolas Almagro spelen finale Casablanca en Houston

ATP HoustonTommy Robredo (ATP-72) en Nicolas Almagro (ATP-12) staan op zondag 14 april in de finale van een ATP-toernooi. De ervaren Robredo speelt de finale van het ATP 250-toernooi in Casablanca. De 27-jarige Almagro heeft zich gisteren geplaatst voor de eindstrijd in het Amerikaanse Houston.

Voorbeschouwing: Tommy Robredo – Kevin Anderson

De finale van het Grand Prix Hassan II toernooi gaat tussen Tommy Robredo (ATP-72) en Kevin Anderson (ATP-29). Beide heren verschijnen om 16.30 uur Nederlandse tijd op het gemalen baksteen in Casablanca.

Een finaleplaats van de 30-jarige Robredo is enigszins verrassend te noemen. De Spanjaard was in de vorige ronde in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Stanislas Wawrinka.

De Zuid-Afrikaan kreeg in de halve finale voor het eerst wat tegenstand, in de vorm van Martin Klizan. Zijn tweede en derde ronde wedstrijd wist Anderson zonder setverlies te winnen.

Ondanks de knappe prestaties van Robredo, wordt Anderson gezien als de grote favoriet voor de overwinning. Mocht Robredo er met de titel vandoor gaan, dan is het zijn eerst ATP-zege sinds februari 2009. Destijds won hij het toernooi van Buenos Aires.

Voorbeschouwing: Nicolas Almagro – John Isner

In het Amerikaanse Houston begint om 21.00 uur Nederlandse tijd de finale van de US Men’s Clay Court Championships. Topseed Nicolas Almagro (ATP-12) neemt het in de finale op tegen de thuisspelende John Isner (ATP-23).

Almagro en Isner hebben voorheen twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats op Wimbledon 2011. In de tweede ronde van deze ”Slam” was Almagro in vier sets te sterk voor ”Big John”. Afgelopen jaar was Almagro opnieuw te sterk voor Isner, ditmaal in een wedstrijd om de Davis Cup.

Voor deze derde ontmoeting is gravelbijter Almagro opnieuw aangewezen als favoriet. Toch moet Isner niet te snel afgeschreven worden, hij schakelde gisteren titelverdediger en gravelspecialist Juan Monaco uit in een driesetter: 1-6 6-4 6-4.

Monte Carlo Rolex Masters 2013

De winnaars van de ATP-toernooien gaan weinig tijd hebben om te genieten van hun prestatie, aangezien de Monte Carlo Rolex Masters op het punt van beginnen staan. Op zondag 14 april worden er al een aantal eerste ronde partijen afgewerkt.

In de openingsronde moet Anderson aantreden tegen Jerzy Janowicz, Almagro heeft David Goffin geloot en Isner gaat het opnemen tegen Ernests Gulbis.