Topseed Nieminen gemakkelijk langs Heliovaara

De als eerste geplaatste Jarkko Nieminen (ATP-46) heeft zijn favorietenrol waargemaakt. De 31-jarige Fin was in de openingsronde van het Challenger toernooi in Helsinki veel te sterk voor landgenoot Harri Heliovaara (ATP-505): 6-3 6-1. De wedstrijd nam iets meer dan één uur in beslag.

Het overwicht is goed te zien in de wedstrijdresultaten. Nieminen wist 71% van de punten op eigen service te winnen. Daarnaast won hij ook meer dan de helft van zijn returnpunten. Hierdoor kwam zijn overwinning tegen Heliovaara nooit in gevaar. In de tweede ronde neemt Nieminen het op tegen Kunitsyn. Deze wedstrijd zal morgen gespeeld worden.

Voorbeschouwing: Lukas Lacko – Uladzimir Ignatik

Lukas Lacko (ATP-57), als tweede geplaatst op de IPP Open, speelt op donderdag 15 november tegen Uladzimir Ignatik (ATP-146). De tweede ronde partij zal om 12.30 uur van start gaan in Helsinki.

Lacko heeft in het verleden drie keer eerder tegen zijn Wit Russische opponent gespeeld. De eerste ontmoeting, voor de Davis Cup in 2010, werd met pijn en moeite gewonnen. De twee daaropvolgende wedstrijden tegen de 21-jarige Ignatik werden verloren. Gezien zijn huidige plaats op de ATP-ranglijst is Lacko het verplicht om Igantik te verlaan.

Voorbeschouwing: Jarkko Nieminen – Igor Kunitsyn

Jarkko Nieminen (ATP-46) zal één dag na zijn overwinning op Heliovaara opnieuw in actie komen. De als eerste geplaatste Fin zal dan spelen tegen Igor Kunitsyn (ATP-167). Beide heren zullen om 16.30 uur op het centre court verschijnen.

De 31-jarige Nieminen speelde dit jaar al vijftien wedstrijden op een indoorbaan, waarvan hij er negen winnend wist af te sluiten. Tegenstander Kunitsyn, die nog niet lang geleden terug te vinden was in de top 100, boekte vier indooroverwinningen in tien wedstrijden.

Overige wedstrijden donderdag 15 november

Naast de hierboven genoemde wedstrijden, worden er ook andere partijen afgewerkt op het Challenger toernooi in Finland. Hieronder een overzicht:

11.00 uur: Brown – Zhyrmont
17.00 uur: Donskoy – Sela