Topshelf Open 2013: Igor Sijsling – Stanislas Wawrinka

sijsDe 25-jarige Igor Sijsling, de huidige nummer 59 van de wereld, speelt op dinsdag 18 juni zijn eerste ronde partij op Topshelf Open 2013. De Nederlander staat voor een lastige opgave, aangezien hij moet aantreden tegen de als tweede geplaatste Stanislas Wawrinka (ATP-10). Deze partij gaat om 16.30 uur van start.

Het is echter nog niet geheel zeker of ”Sijs” in actie kan komen. De Nederlander liet gisteren het dubbelspel schieten wegens ziekte. Toch wist toernooidirecteur Marcel Hunze te vertellen dat Sijsling er zelf wel vanuit gaat dat hij kan spelen. “Hij gaat er wel van uit dat hij dinsdag in het enkelspel in actie kan komen. Ik zal Sijsling uit voorzorg wel als laatste partij in het schema zetten, zodat hij nog wat extra tijd heeft om te herstellen”, aldus Hunze.

Mocht Sijsling daadwerkelijk moeten opgeven, dan heeft hij vorige week op Queen’s zijn laatste wedstrijd gespeeld ter voorbereiding op Wimbledon 2013. Op het ATP 250-toernooi in Londen bereikte de rechtshandige tennisser de derde ronde, waarin hij in drie sets verloor van top 10-speler Jo-Wilfried Tsonga.

Voor de 28-jarige Wawrinka wordt het zijn eerste graswedstrijd van dit jaar. De Zwitser, die voor de tweede keer deelneemt aan het grastoernooi in Rosmalen, speelt doorgaans niet zijn beste tennis op deze ondergrond. Desondanks is hij volgens Unibet de grote favoriet voor een plek in de tweede ronde.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Xavier Malisse

De als eerste geplaatste David Ferrer (ATP-1) maakt op dinsdag 18 juni voor het eerst zijn opwachting op het grastoernooi in Rosmalen. De kersverse Grand Slam finalist, gaat het om 12.30 uur opnemen tegen Xavier Malisse (ATP-60).

Ferrer en Malisse hebben in het verleden vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. De laatste onderlinge partij vond plaats op Roland Garros 2010. Bij een 6-2 6-2 en 2-0 voorsprong van Ferrer, gooide Malisse de handdoek in de ring. Hierdoor ging de Spanjaard door naar de derde ronde.

Voor deze vijfde ontmoeting wordt de 31-jarige Ferrer als favoriet gezien voor de overwinning. Bookmaker Unibet gaat er niet vanuit dat Malisse voor een grote verrassing weet te zorgen.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws