Topwedstrijd op ATP World Tour Finals

De ATP World Tour Finals staan op woensdag 7 november in het teken van één wedstrijd: Novak Djokovic (ATP-1) tegen Andy Murray (ATP-3). De wedstrijd op het eindejaarstoernooi zal om 14.45 uur beginnen in de O2 Arena te Londen.

In totaal hebben Djokovic en Murray, beide 25 jaar oud, al zeventien eerder tegen elkaar gespeeld. Tien wedstrijden werden gewonnen door de huidige nummer één van de wereld, Murray won er zeven.

Dit jaar werden er al zeven onderlinge wedstrijden afgewerkt, waaronder de finale van de US Open Tennis 2012. Deze finale werd een prooi voor de Schot: 7-6 7-5 2-6 3-6 6-2. Hiermee behaalde Murray eindelijk zijn Grand Slam overwinning.

Op het officieuze wereldkampioenschap wisten beide heren hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Djokovic was in zijn openingspartij in straight sets te sterk voor Jo-Wilfried Tsonga. Murray had meer moeite, de Schot won namelijk pas na drie sets van de Tsjech Tomas Berdych.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – Jo-Wilfried Tsonga

De avondpartij van de ATP World Tour Finals gaat tussen twee tennissers die nog puntloos zijn op het eindejaarstoernooi in Londen. Tomas Berdych (ATP-6) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8) verschijnen om 20.45 uur op het toneel om hun wedstrijd af te werken.

Op basis van de indoorprestaties van Berdych en Tsonga, lijkt Berdych de meeste kans te hebben op een overwinning. De lange Tsjech boekte maarliefst zeventien overwinningen in twintig wedstrijden. Tsonga wist ”slechts” tweederde van zijn indoorpartijen winnend af te sluiten.

Een overwinning is voor beide heren broodnodig, wanneer ze kans willen behouden op een plek in de halve finale.

Programma dubbelspel

Naast de bovengenoemde enkelwedstrijden, worden er op woensdag 7 november ook twee dubbelwedstrijden afgewerkt.

13.00 uur: R Lindstedt / H Tecau – M Bhupathi / R Bopanna
19.00 uur: M Mirny / D Nestor – F Nielsen / J Marray