TPC Maaspoort gastheer van eerste Nederlands Kampioenschap Padel

TPC Maaspoort uit het Brabantse ’s-Hertogenbosch is de uitverkorene om het eerste Nederlands Kampioenschap te mogen organiseren. Dit toernooi zal plaatsvinden van maandag 2 september tot en met zondag 15 september. De inschrijving is voor iedereen toegankelijk die een minimum leeftijd van 16 jaar heeft.

Deelnemers kunnen uitkomen in de volgende onderdelen, namelijk heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel. Deze onderdelen worden weer onderverdeeld in vier categorieën op basis van sterkste: beginners, gevorderd, vergevorderd en wedstrijdspelers. In deze laatste categorie komen ook de heren uit het Nederlands team in actie.

De snel groeiende sport in Nederland zou wel eens de sensatie van 2014 kunnen worden op het gebied van sport. De sport is een combinatie tussen tennis en squash. De sport, nu nog relatief klein, wordt steeds bekender in Nederland. De van oorsprong Latijns-Amerikaanse sport kwam via voornamelijk Spanje overwaaien naar Europa. Steeds meer toptennissers proberen het spelletje ook uit, zoals bijvoorbeeld Novak Djokovic.

Inmiddels is de sport in Spanje met zo’n 5 miljoen beoefenaars de sport tennis al voorbijgestreefd, en lijken ook andere landen zich te gaan beseffen wat een enorm succes dit zou kunnen worden. Het sleutelsucces van padel zit hem in de laagdrempeligheid. Iedereen kan het spelen, van 4 tot 80 jaar, met of zonder ervaring met bal en racket-sporten! Speel je op hoog niveau is het ontzettend intensief, maar na de eerste keer spelen zal een rally van 10 keer al tot de mogelijkheden behoren.

Schrijf je snel in!

Wilt u uw kwaliteiten op de baan testen. Wacht echter niet te lang, want de uiterste inschrijfdatum is vrijdag 23 augustus.

Mocht u wegens omstandigheden niet in staat zijn zelf te deelnemen aan dit evenement, bent u van harte welkom een kijkje te komen nemen. Padel is namelijk naast een geweldige sport om te beoefenen zeker ook een kijksensatie!

Dit persbericht is mede mogelijk gemaakt door Saskia Leenheers van TPC Maaspoort.