Troicki schakelt Haase uit in Tokyo

Robin Haase ATPRobin Haase is er vandaag wederom niet in geslaagd om de openingsronde van een toernooi op het hoogste niveau te overleven. De huidige nummer één van Nederland, ging kansloos onderuit in de eerste ronde van het ATP-500 toernooi in Tokyo. Sinds zijn tweede ATP-titel in het Oostenrijkse Kitzbühel wist hij slechts één partij winnend af te sluiten.

Haase speelte tegen Troicki een matige wedstrijd en had vooral in de eerste set geen schijn van kans. De Servische nummer 32 van de wereld won de openingsset met 6-2. Ook in de tweede set wist Troicki snel de servicegame van Haase te winnen. In de zevende game kreeg Haase vier kansen om terug te breaken, maar deze waren niet voor hem bestemd. Bij 5-3 serveerde Troicki vervolgens de wedstrijd op ”love” uit.

Het eerstvolgende toernooi dat Haase zal spelen gaat over twee weken van start. De Nederlander neemt dan deel aan het ATP 250-toernooi in het Oostenrijkse Wenen.

Wijzigingen op ATP-ranglijst en WTA-ranglijst voor Nederlanders

Igor Sijsling heeft dankzij zijn optreden in Kuala Lumpur een flinke sprong gemaakt op de ATP-lijst. De Nederlander bereikte de kwartfinale en steeg tien plaatsen. Hij staat nu op positie 87.

Hiermee is Sijsling nog niet de beste Nederlander. Dat is nog altijd Robin Haase, die zakte van plaats 50 naar plaats 51. Bovenin is alles nog hetzelfde, met Roger Federer op één, voor Novak Djokovic, Andy Murray en Rafael Nadal. De grootste stijger op de ATP-ranglijst was deze week de Belg Ruben Bemelmans. Hij steeg achttien plaatsen en is nu terug te vinden op plek 100.

Bij de vrouwen steeg Kiki Bertens een paar plaatsen naar nummer 57. Arantxa Rus bezet de 68ste plaats, Michaëlla Krajicek is de nummer 128 van de wereld. Ook hier veranderde in de top niets. Victoria Azarenka blijft aan kop, voor Maria Sharapova en Agnieszka Radwanska.