Tsjechië gaat komend weekend voor titelprolongatie in Davis Cup finale

Het tennisjaar 2013 wordt dit weekend afgesloten met de Davis Cup finale tussen Servië en titelverdediger Tsjechië. Wij blikken in twee delen vooruit op deze spannende finale. Vandaag in het laatste deel titelverdediger Tsjechië, dat vooral afhankelijk is van de vorm van top 10-speler Tomas Berdych.

De geselecteerde spelers

Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Rosol en Jan Hajek maken komend weekend hun opwachting voor de Davis Cup finale tegen Servië. Van deze heren staat alleen de 30-jarige Hajek buiten de top 100, hij is terug te vinden op plaats 104.

De Tsjechen moeten het tijdens de Davis Cup finale doen zonder hun captain Navratil. De Tsjechische tennisbond liet weten dat de 56-jarige coach een longembolie heeft opgelopen en momenteel wordt behandeld in het ziekenhuis. ”Zijn gezondheidstoestand laat het niet toe dat hij er dit weekeinde in Belgrado bij zal zijn”, aldus een woordvoerder van de federatie.

De sterspeler

Berdych, de huidige nummer zeven van de wereld, is de grote speler aan Tsjechische kant. De 28-jarige tennisser is inmiddels 26 keer opgeroepen voor een interland. In totaal speelde Berdych 56 wedstrijden, waarvan hij er slechts 13 verloor.

Komend weekend zal Berdych onder andere aantreden tegen Djokovic, de man in vorm. ”De wedstrijd tegen Novak gaat erg zwaar worden”, vertelde Berdych. ”Hij speelt een thuiswedstrijd, op een ondergrond die hij zelf heeft gekozen. Gelukkig is het geen singletoernooi, maar hebben we vijf wedstrijden om in totaal drie punten te halen. Iedere wedstrijd is enorm belangrijk.”

Road to the Final

Op weg naar de finale wist Tsjechië te winnen van Zwitserland (3-2), Kazachstan (3-1) en Argentinië (3-2). Geen enkele tegenstander slaagde erin om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen tegen het land dat in de afgelopen drie jaar twee keer in de finale stond.

Davis Cup Finale: Servië – Tsjechië

De finale van het Davis Cup toernooi tussen Servië en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 15 november tot en met zondag 17 november. De wedstrijden worden gespeeld op de hardcourtbaan van de Belgrade Arena. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws