Tsjechië gaat voor stunt in Davis Cup finale

Op vrijdag 16 november 2012 gaat in Praag de finale van het Davis Cup toernooi van start. Deze finale zal gaan tussen gastland Tsjechië en het Spaanse Davis Cup team. In 2009 stonden beide landen ook tegenover elkaar in de eindstrijd, die met 5-0 gewonnen werd door de Spanjaarden.

Tsjechië zal, onder leiding van Davis Cup captain Jaroslav Navratis, een poging wagen om haar eerste Davis Cup overwinning in de wacht te slepen. Navratis heeft de volgende vier spelers opgeroepen voor de ontmoeting met Spanje: Kopman Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Rosol en Ivo Minar. Hieronder een kort stukje over iedere speler.

Tomas Berdych

Tomas Berdych, de huidige nummer zes van de wereld, zal komend weekend de kar moeten trekken voor zijn land. Berdych heeft vanaf 2003 al tweeëntwintig interlands gespeeld. Hierin wist hij zesendertig overwinningen te boeken, tegenover twaalf verliespartijen.

Inmiddels is Berdych al twaalf Davis Cup wedstrijden ongeslagen.

Radek Stepanek

De inmiddels 33-jarige Radek Stepanek is de routinier van het Tsjechische team. Naast het enkelspel staat Stepanek ook bekend als dubbelspecialist. De Tsjech is namelijk de nummer vier van de wereld in het dubbelspel en wist dit jaar onder andere de Australian Open 2012 te winnen met partner Leander Paes.

Lukas Rosol

Tot 28 januari 2012 wist eigenlijk niemand wie Lukas Rosol was. De 27-jarige hardhitter werd op deze dag wereldwijd bekend, dankzij zijn sensationele overwinning op Rafael Nadal. Het was voor het eerst sinds 2005 dat de Spanjaard voor de vierde ronde werd uitgeschakeld op een Grand Slam toernooi. Echter kon Rosol deze overwinning geen goed vervolg geven, aangezien hij in de derde ronde verloor van Philipp Kohlschreiber.

Ivo Minar

Ivo Minar is voor vele de grote onbekende binnen het Davis Cup team van Jaroslav Navratis. De huidige nummer 187 van de wereld is in het verleden vijf keer in actie gekomen in het enkelspel. Hiervan wist de 27-jarige Minar er twee winnend af te sluiten.

Om op de hoogte te blijven van voor- en nabeschouwing van de Davis Cup finale, bezoek dan onze site. Morgen, woensdag 14 november, zal GrandSlamToernooi.nl een overzicht publiceren van Spanje.