Tsjechië op ruime voorsprong na eerste dag

Titelverdediger Tsjechië staat op matchpoint in de finale van de Fed Cup tegen Servië. Lucie Safarova (WTA-17) en Petra Kvitova (WTA-8) wisten hun singlepartijen winnend af te sluiten. Op zondag 4 november is één overwinning voldoende om de titel te prolongeren.

Kvitova was in haar eerste Fed Cup duel te sterk voor Jelena Jankovic (WTA-22). Tot 4-4 in de eerste set was het spannend, maar daarna draaide Kvitova de duimschroeven aan en liep de voormalige Wimbledon-kampioene uit naar een 6-4 6-1 zege op de ex-nummer één van de wereld.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Kvitova, kwam haar landgenote Safarova in actie. De 25-jarige Tsjechische was in straight sets te sterk voor Ana Ivanovic (ATP-12). Twee breaks waren voldoende voor Safarova, die met 6-4 6-3 te sterk was voor Ivanovic.

Programma zondag 4 november

Op zondag 4 november zal de beslissing in de Fed Cup finale vallen. Tsjechië, dat momenteel een 2-0 voorsprong heeft, heeft aan één overwinning voldoende. Er zullen in totaal drie wedstrijden gespeeld worden: twee enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd.

Het programma is als volgt:
11.00 uur: Petra Kvitova – Ana Ivanovic
12.15 uur: Lucie Safarova – Jelena Jankovic
13.30 uur: Hlavackova/Hradecka – Jovanovski/Krunic

Voorbeschouwing: Petra Kvitova – Ana Ivanovic

Het eerste duel op zondag 4 november zal gaan tussen de beide kopvrouwen. Petra Kvitova (WTA-8) zal namelijk aan gaan treden tegen Ana Ivanovic (WTA-12).

Ondanks het feit dat beide dames al minimaal zes jaar actief zijn op topniveau, stonden ze pas vier keer eerder tegenover elkaar. Ivanovic wist van de vier wedstrijden er drie winnend af te sluiten. Het laatste onderlinge duel, eerder dit jaar op de Australian Open, werd echter een prooi voor Kvitova.

Voorbeschouwing: Lucie Safarova – Jelena Jankovic

Lucie Safarova (WTA-17) en Jelena Jankovic (WTA-22) spelen het tweede duel van zondag 4 november. Mogelijk zal deze wedstrijden voor de statistieken zijn, wanneer Kvitova eerder op de dag weet te winnen van Ivanovic.

Wanneer er gekeken wordt naar de voorgaande resultaten, dan zal Jankovic de favoriet zijn. Vijf van de zes wedstrijden die de Servische speelde tegen Safarova, wist ze te winnen.

Voorbeschouwing: Hlavackova/Hradecka – Jovanovski/Krunic

Mochten Ivanovic en Jankovic hun singlewedstrijden winnen, dan zal de dubbelwedstrijd de beslissing gaan brengen in de Fed Cup finale. Het Tsjechische koppel Hlavackova/Hradecka zullen de grote favorieten zijn. Het duo stond afgelopen week nog in de finale van de WTA Championships, die verloren ging tegen Petrova/Kirilenko.