Tsjechië wint het belangrijke dubbelspel

Tomas Berdych en Radek Stepanek hebben hun land op matchpoint gebracht. De twee Tsjechen wisten het dubbelspel te winnen van Marcel Granollers en Marc Lopez. Het werd 3-6 7-5 7-5 en 6-3.

Door de winst in het dubbelspel, staat Tsjechië op matchpoint tegen titelverdediger Spanje. Morgen, zondag 18 november, heeft het gastland twee kansen om de winst binnen te slepen. Berdych zal het opnemen tegen David Ferrer en Stepanek staat tegenover Nicolas Almagro.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – David Ferrer

De derde en laatste dag van de Davis Cup finale gaat om 13.00 uur van start. De twee kopmannen, Tomas Berdych (ATP-6) en David Ferrer (ATP-5), zullen hierin de strijdt tegen elkaar aangaan.

Gezien de huidige tegenstand, 2-1 in het voordeel van Tsjechië, zal de finale bij winst van Berdych beslist zijn. Ferrer moet dus winnen om een vijfde duel af te dwingen.

Zowel Berdych als Ferrer wisten hun openingsduel op vrijdag winnend af te sluien. Berdych was in vijf sets te sterk voor Nicolas Almagro. Ferrer had minder moeite, de kleine Spanjaard werkte zich in straight sets langs Radek Stepanek.

Voorbeschouwing: Radek Stepanek – Nicolas Almagro

Om 14.30 uur gaat in Praag het vijfde en tevens laatste duel van start:  Radek Stepanek (ATP-37) tegen Nicolas Almagro (ATP-11). Wanneer Ferrer eerder op de dag weet te winnen van Berdych, dan zal dit duel voor de beslissing gaan zorgen in de finale tussen Tsjechië en Spanje.

Stepanek en Almagro hebben in het verleden drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste twee ontmoetingen, in 2005 en 2010, werden gewonnen door de 33-jarige Stepanek.

De derde wedstrijd vond plaats op de US Open Tennis 2012. Hier boekte Almagro zijn enige overwinning tot nu toe op Stepanek: 6-4 6-7 6-3 6-4.