Tsonga in marathonpartij langs Raonic

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-6) heeft dinsdag geruime tijd op het Londense gras doorgebracht om zich te verzekeren van een vervolg in het Olympische tennistoernooi. De Fransman rekende in een marathonpartij af met de Canadees Milos Raonic (ATP-23): 6-3 3-6 en 25-23.

Nadat Tsonga en Raonic allebei een set met 6-3 hadden gewonnen, kregen de toeschouwers een spektakelstuk te zien. In het derde bedrijf kwamen beide tennissers slechts sporadisch in de buurt van een breakkans. Op 24-23 sloeg Tsonga uiteindelijk toe. Hij benutte zijn tweede matchpoint op de opslag van Raonic.

Het duel nam in totaal drie uur en 56 minuten in beslag. Een record voor een tennispartij op de Olympische Spelen.

Thuisspeler Murray wint gemakkelijk

Andy Murray (ATP-4) is door naar de achtste finales van het Olympisch tennistoernooi in Londen. De Schot won op het gras van Wimbledon eenvoudig van de Fin Jarkko Nieminen (ATP-43): 6-2 6-4.

Murray is natuurlijk de lieveling van het Britse publiek en moest spelen op een overdekt centre court. Het regent namelijk boven de Britse hoofdstad en dat betekent dat er alleen onder een dak gespeeld wordt. Murray zal in de achtste finales spelen tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot won van Richard Gasquet, die op maandag won van Nederlander Robin Haase.

Djokovic naar laatste zestien

Novak Djokovic (ATP-2) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het tennistoernooi van de Zomer Spelen 2012. De Serviër had geen enkel probleem met Andy Roddick (ATP-21) en vernederde de Amerikaan met 6-2 en 6-1.

Het was best een leuke affiche, Djokovic versus Roddick. Maar de huidige nummer twee van de wereld had weinig zin om zich al te lang bezig te houden met het Amerikaanse servicekanon en gaf Roddick een onbehoorlijk pak slaag.