Tsonga maakt het Federer lastig

Roger Federer (ATP-2) heeft zich naar de halve finale van de Australian Open geknokt, dankzij een zwaarbevochten overwinning op Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8). De Zwitser had er vijf sets voor nodig, maar kan zich opmaken voor een treffen met Andy Murray: 7-6 4-6 7-6 3-6 6-3.

Federer versus Tsonga, het levert eigenlijk altijd een spectaculaire wedstrijd op. In Melbourne was dat niet anders. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd en de partij golfde constant op en neer. Telkens als Federer het heft in handen leek te nemen, had Tsonga een vernietigend antwoord, vaak in de vorm van een kiezelharde service.

Maar de klasbak die Roger Federer heet werd niet nerveus van een service richting de 220 kilometer per uur en wat Tsonga ook deed, de Zwitser bleef kalm en bleef zijn punten scoren. Op 5-2 in de vijfde set kwamen er al vier matchpoints, maar Tsonga hield nog zijn service. Federer serveerde de wedstrijd vervolgens strak uit en is door naar de laatste vier op de Australian Open.

Overige uitslagen woensdag 23 januari

De uitslagen van overige wedstrijden kunt u hieronder bekijken

Heren
Andy Murray – Jeremy Chardy 6-4 6-1 6-2

Dames
Victoria Azarenka – Svetlana Kuznetsova 7-5 6-1
Maria Sharapova – Ekaterina Makarova 6-2 6-2

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – David Ferrer

Op donderdag 24 januari om 09.30 uur staat in Melbourne de eerste halve finale bij de heren op het programma. Topseed Novak Djokovic (ATP-1) zal hierin aantreden tegen David Ferrer, de nummer vier van de wereld.

Djokovic en de kleine Ferrer zijn geen onbekende voor elkaar. Beide heren hebben al zestien keer eerder tegen elkaar gespeeld. Vier van deze ontmoetingen vonden plaats in 2012, die allen gemakkelijk gewonnen werden door de huidige nummer een van de wereld.

Overig programma donderdag 24 januari

Naast de wedstrijd Djokovic – Ferrer, staan er bij de dames ook twee belangrijke partijen op het programma.

03.30 Na Li – Maria Sharapova
04.45 Victoria Azarenka – Sloane Stephens

Daarnaast komen Robin Haase en Igor Sijsling vannacht uit in de halve finale van het dubbelspel. De Nederlanders spelen rond 03.00 uur tegen Marcel Granollers en Marc Lopez.