Tweede ATP-titel voor Robin Haase

De 25-jarige Robin Haase (ATP-42) heeft zijn titel op het toernooi van Kitzbühel met succes verdedigd. De Nederlander was in de finale van het Oostenrijkse evenement te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-23). De eindstrijd, die ongeveer een half uur werd onderbroken wegens regenval, werd door de Nederlander met 6-7 6-3 6-2 gewonnen.

De eerste set deden beide spelers niet veel voor elkaar onder, waardoor deze in een tiebreak uitmonde. Kohlschreiber was hierin slaagvaardiger en won ”de dertiende game” met 7-2. In de tweede en derde set speelde Haase nog geconcentreerder en oogde zeer gedreven om zijn titel te verdedigen. De Nederlander trok de tweede set overtuigend met 6-3 naar zich toe. In de beslissende derde set trok hij deze lijn door en sleepte de overwinning uiteindelijk met 6-7 6-3 6-2 naar zich toe.

Haase verdedigt met deze toernooioverwinning zijn 250 ATP punten van vorig jaar, Kohlschreiber moet genoegen nemen met 150 punten. Dankzij deze punten stijgt de Nederlander naar de 33ste positie op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit. ”Ik ben trots op deze overwinning, er zijn maar weinig spelers die hun titel het volgende jaar verdedigen. De voorbereiding voor de Olympische Spelen zijn niet optimaal, maar na deze toernooizege ga ik gewoon knallen op het heilige gras ”, aldus Haase.

Olympische Spelen 2012

Tijd om zijn titel uitbundig te vieren is er niet, aangezien Haase morgen in actie zal komen op de Olympische Spelen in Londen. Rond 16.30 uur Nederlandse tijd speelt de nummer één van Nederland zijn enkelpartij tegen de Fransman Richard Gasquet. Drie uur later zal Haase, aan de zijde van Jean Julien Roger, ook nog aantreden in het dubbelspel. Tegenstanders in het dubbelspel zijn Leander Paes enVishnu Vardhan uit India.