Tweede kwalificatieronde Brisbane 2014: Kiki Bertens – Victoria Duval

Kiki Bertens (WTA-87) komt komende nacht voor de tweede keer in actie in het kwalificatietoernooi in Brisbane. De 22-jarige Wateringse gaat het opnemen tegen de vier jaar jongere Victoria Duval, de nummer 169 van de wereld. Deze partij staat om 02.30 uur Nederlandse tijd op het programma.

Voor de nummer één van Nederland was het haar eerste internationale wedstrijd sinds haar opwachting op de US Open 2013. Op datzelfde toernooi liet het Amerikaanse talent Duval voor het eerst van zich horen. In de eerste ronde wist ze verrassend te winnen van voormalig kampioene Samantha Stosur. De tweede ronde was echter al het eindstation voor de huidige nummer 169 van de wereld.

Bookmaker Unibet geeft Bertens de meeste kans op een plaats in de derde en beslissende kwalificatieronde. Op de 22-jarige Nederlandse staat een quote van 1.64. Een overwinning van Duval levert 2.18x uw inzet op.

Arantxa Rus – Alla Kudryavtseva

De 23-jarige Arantxa Rus (WTA-157) staat in haar tweede kwalificatieronde tegenover Alla Kudryavtseva (WTA-170). Deze wedstrijd staat gepland om 04.00 uur Nederlandse tijd op Show Court 1.

Rus, momenteel de nummer twee van Nederland, bereikte de tweede ronde via een knappe overwinning op top 100-speelster Misaki Doi: 6-3 6-2. Kudryavtseva versloeg Arina Rodionova in een thriller. Het werd 5-7 6-4 6-4 voor de 26-jarige Russin.

Ik verwacht dat Aranxta Rus zich vannacht plaatst voor de beslissende kwalificatieronde in Brisbane. Mocht de Nederlandse ook daadwerkelijk winnen, dan treft ze waarschijnlijk topseed Yaroslava Shvedova voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Thiemo de Bakker – Marius Copil

Vannacht beginnen in Brisbane ook de eerste kwalificatiewedstrijden voor het herentoernooi. Thiemo de Bakker (ATP-146) speelt in de eerste ronde tegen de 23-jarige Marius Copil (ATP-147) uit Roemenië. Beide heren verschijnen om 04.00 uur Nederlandse tijd op Court 14 om hun partij af te werken.

De Bakker en Copil hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Deze ontmoeting vond plaats tijdens de Davis Cup wedstrijd tussen Nederland en Roemenië. De Bakker trok in deze partij met 7-6 en 7-6 aan het langste eind. Voor deze tweede ontmoeting is de 25-jarige Nederlander opnieuw de grote favoriet.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws