Umag 2013: Thiemo de Bakker geeft winst uit handen tegen Fabio Fognini

De Bakker APImagesThiemo de Bakker (ATP-108) is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het ATP 250-toernooi in Umag te bereiken. De 24-jarige Nederlander ging in staight sets onderuit tegen de als derde geplaatste Fabio Fognini (ATP-19). De kleine Italiaan, die inmiddels elf wedstrijden op rij ongeslagen is, won et 7-5 en 6-3.

De Bakker begon aanvankelijk sterk aan de partij en nam een 5-1 voorsprong in de openingsset. Bij deze stand nam Fognini het initiatief in handen en won maar liefst negen games op rij. De nummer 108 van de wereld was in het vervolg van de partij niet meer in staat om het tij te keren en kon na vijf kwartier de baan teleurgesteld verlaten.

Dit toernooi moet de Haarlemmer genoegen nemen met 20 ATP-punten voor de wereldranglijst. Over anderhalve week speelt De Bakker een Challenger-toernooi in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In eerste instantie stond er volgende week ook een toernooi in Sao Paulo op het programma, maar hiervoor heeft de Nederlander zich afgemeld.

Monfils stoot door naar laatste acht

De 26-jarige Gael Monfils (ATP-56) staat in de kwartfinale van het Vegeta Croatia Open Umag toernooi. De Fransman was in zijn tweede ronde partij met grote cijfers te sterk voor de nummer 127 van de wereld, Blaz Kavcic: 6-3 6-1.

In de kwartfinale gaat ”La Monf” spelen tegen de Spanjaard Albert Montanes (ATP-49). De dertiger was in de tweede ronde verrassend te sterk voor topseed Richard Gasquet (ATP-9). Montanes won met 6-4 en 6-4.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws