US Men’s Clay Court Championships: Gael Monfils – James Blake

ATP world tourOp maandag 8 april is het ATP 250-toernooi in Houston van start gegaan. Op de openingsdag van dit graveltoernooi staat er gelijk een mooie wedstrijd op het programma. Gael Monfils (ATP-103) gaat namelijk spelen tegen thuisspeler James Blake (ATP-91). Deze eerste ronde partij begint om 01.00 uur Nederlandse tijd. 

De 26-jarige Fransman heeft zijn carrière met wisselend succes hervat. Na een mooie halve finale plaats in Auckland en een derde ronde op de Australian Open Tennis, is Monfils niet verder gekomen dan een tweede ronde. Op het ATP-toernooi in Rotterdam en Marseille strandde de spectaculaire tennisser al in de openingsronde.

Thuisspeler Blake, inmiddels alweer 33 jaar, kende op het Masters-toernooi in Miami een kleine opleving. De Amerikaan bereikte via Harrison en Benneteau de derde ronde, waarna hij verloor van Wawrinka. Echter staat hardhitter Blake niet bekend om zijn sterke gravelspel. Gedurende zijn carrière won hij 73 van zijn 129 wedstrijden op het gemalen baksteen.

Sinds 2006 hebben Monfils en Blake vier keer tegen elkaar gespeeld. Beide heren wisten twee keer als winnaar van de baan te stappen. Op gravel, de ondergrond tijdens de US Men’s Clay Court Championships, namen de twee heren het twee keer tegen elkaar op. Ook hier werden de overwinningen gedeeld.

Monfils getipt als favoriet

De 26-jarige Monfils is door de bookmakers neergezet als favoriet voor de overwinning. Het is afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. De Fransman staat bekend om de spectaculairste punten, maar het verleden leert dat dit geen garantie is voor een overwinning.

De wedstrijd Monfils – Blake is vanaf 01.00 uur live te volgen via Unibet TV.

Overige wedstrijden US Men’s Clay Court Championships

Naast de wedstrijd tussen Monfils en Blake, worden er vanavond nog meer wedstrijden gespeeld op het graveltoernooi in Houston. Alle onderstaande wedstrijden zijn te volgen via de livestream van Unibet TV.

20.20 uur: Williams – Pella
20.20 uur: Klahn – Gregorc (kwalificatietoernooi)
02.20 uur: Ouanna – Smyczek