US Open 2013: Arthur Ashe Stadium in New York krijgt uitschuifbaar dak

US OpenDe Amerikaanse Tennis Associatie (USTA) maakte vandaag bekend dat het een uitschuifbaar dak wil plaatsen op het Arthur Ashe Stadium, het grootste tennisstadion op de US Open Tennis. Het grootste hardcourttoernooi van Amerika is na de Australian Open en Wimbledon het derde ”Slam” toernooi dat gebruik maakt van deze constructie.

Het plaatsen van een uitschuifbaar dak is een onderdeel van een flinke renovatie van het complex Flushing Meadows. Lange tijd leek het niet mogelijk dat een dergelijk dak geplaatst kon worden op het Arthur Ashe Stadium, dat plaats biedt aan 23.000 zitplaatsen. Het grootste tennisstadion ter wereld is namelijk gebouwd op een zwakke grond en zou een extra last niet aan kunnen.

Wat de werkelijke plannen zijn, maakt de USTA op donderdag 15 augustus bekend op een speciaal ingelaste persconferentie.

Laatste voorbereiding op US Open

De internationale toptennissers zijn deze week in Cincinnati bezig aan hun laatste voorbereiding op de US Open 2013. Bij de heren slaagde de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, er vanavond in om zich de plaatsen voor de derde ronde. Rafael Nadal, vorige week de grote winnaar in Montreal, komt vannacht in actie tegen Benjamin Becker.

In het damestoernooi had Serena Williams de grootste moeite om te winnen van Eugenie Bouchard uit Frankrijk. De Amerikaanse topfavoriete verloor verrassend de eerste set, maar herstelde zich in de daaropvolgende twee sets.

Wedden op US Open 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013