US Open 2017: Wawrinka kan titel niet verdedigen, record aan prijzengeld

US Open 2017. Na de afmelding van onder andere Novak Djokovic heeft ook Stan Wawrinka laten weten niet in actie te komen op de US Open 2017. Hierdoor zal het herentoernooi een nieuwe winnaar gaan krijgen.

Wawrinka won vorig jaar het toernooi door Djokovic in de finale te verslaan. Na eerdere zeges op de Australian Open en Roland Garros, betekende het zijn derde Grand Slam zege uit zijn carrière.

Afmelding US Open na klieblessure

Echter kan de Zwitser zijn titel niet verdedigen, aangezien hij kampt met een knieblessure. ‘Stanimal’ heeft al enkele weken last van het gewricht en moest zich hierdoor al afmelden voor de Masters-toernooien van Montreal en Cincinnati. Hier komt nu een afmelding voor de US Open bovenop.

‘’Het is triest, maar het kon niet anders’’, aldus Wawrinka, die binnenkort wordt geopereerd. ‘’Na overleg met mijn team en de dokter hebben we besloten dat dit de beste optie is. Op deze manier kan ik fit terugkomen en nog een aantal jaren op het hoogste niveau spelen. Dat was anders twijfelachtig geweest.’’

Record aan prijzengeld bij US Open 2017

Door zijn afmelding zal Wawrinka een grote smak aan prijzengeld mislopen. Net als tijdens de afgelopen jaren heeft de US Open het prijzengeld weer wat opgeschroefd. Er wordt in totaal maar liefst 50.4 miljoen dollar uitgekeerd. Dit is omgerekend zo’n 43.6 miljoen euro.

Voor de winnaars op Flushing Meadows bij de mannen en vrouwen ligt een cheque van 3.7 miljoen dollar klaar. Dit bedrag is fors meer dan het prijzengeld dat Roger Federer en Garbine Muguruza ontvingen bij hun zege op Wimbledon. Zij kregen destijds 2.6 miljoen euro. Het totale prijzengeld lag met 37 miljoen euro ook een stuk lager op Wimbledon. Uitschakeling in de eerste ronde van de US Open levert nog altijd 50.000 dollar op, iets meer dan 43.000 euro.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport

Wedden op US Open 2017

Wedden op tennis? Door de afmelding van Wawrinka zijn Federer en Nadal de twee grote favorieten voor de eindzege op de US Open. Een zege van Federer levert @2.50 maal de inzet op, terwijl Nadal goed is voor een odd van @3.50 bij bookmaker Mr Green. De licht geblesseerde Murray is met een quote van @8.00 de derde favoriet, maar zijn deelname is nog twijfelachtig.