US Open: Andy Murray – Michael Llodra en James Blake – Ivo Karlovic

Murray APimagesTitelverdediger Andy Murray (ATP-2) speelt komende nacht zijn eerste wedstrijd op de US Open 2013. De 26-jarige Brit gaat het in deze openingsronde opnemen tegen de ervaren Fransman Michael Llodra (ATP-49). Liefhebbers kunnen deze wedstrijd vanaf 01.00 uur Nederlandse tijd live volgen via Unibet TV.

Murray wist zijn drie eerdere ontmoetingen met de service-volley spelende Llodra winnend af te sluiten. Hij verloor in slechts één wedstrijd een set, dit was op de US Open Tennis 2008. In de tweede ronde van dit ”Major” toernooi won Murray met 6-4 1-6 7-5 en 7-6.

Ondanks het feit dat ”Lazy English” na zijn overwinning op Wimbledon 2013 weinig bereikte op de Masters-toernooien in Montreal en Cincinnati, is de Brit toch neergezet als favoriet in deze wedstrijd.

James Blake – Ivo Karlovic

Een ander interessant duel op de derde dag gaat tussen James Blake (ATP-100) en Ivo Karlovic (ATP-79). Deze partij staat om 23.30 uur Nederlandse tijd gepland in het Louis Armstrong Stadium en is live te volgen via bookmaker Unibet.

Blake, in 2006 de nummer vier van de wereld, kondigde voor de start van de US Open 2013 aan dat dit zijn laatste tennistoernooi wordt. ”Ik wil de eer aan mezelf houden en niet van de baan gedragen worden”, aldus Blake. ”Ik heb veertien verdomd mooie jaren gehad en heb van elke minuut genoten. Een mooiere carrière had ik me niet kunnen wensen.”

Wij verwachten dat Blake zijn afscheid minstens nog één ronde uit gaat stellen. De Amerikaan verloor weliswaar zes van zijn negen ontmoetingen van de Kroaat, maar presteert doorgaans in eigen land erg sterk. Vorig jaar schopte hij het tot de derde ronde.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met zondag 8 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de Nederlanders en overige toptennissers.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.