US Open 2013 live tennis: Rafael Nadal en Roger Federer in actie

Nadal APImagesOp donderdag 29 augustus komen de toppers Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-7) voor de tweede maal in actie op de US Open 2013. Federer is de eerste die in actie komt, hij treft om 20.30 uur Nederlandse tijd de Argentijn Carlos Berlocq (ATP-48). Rafael Nadal komt pas om 02.30 uur Nederlandse tijd in actie tegen Rogerio Dutra Silva (ATP-148). Beide wedstrijden zijn live te volgen via Unibet TV.

Roger Federer – Carlos Berlocq

Roger Federer bereikte op vrij eenvoudige wijze de tweede ronde in New York. De voormalig nummer één van de wereld was in de openingsronde in straight sets te sterk voor Grega Zemlja. Federer stapte met een 6-3 6-2 en 7-5 overwinning van de baan.

De Argentijn Berlocq, die nog nooit verder kwam dan de tweede ronde op de US Open, moest in de eerste ronde gelijk flink aan de bak. Tegen de Zuid-Amerikaan Santiago Giraldo won hij pas na vijf zware sets.

Wij verwachten dat Federer altijd nog genoeg klasse heeft om in drie sets te winnen van de 30-jarige Berlocq. Hij is dan ook onze grote favoriet voor deze wedstrijd.

Rafael Nadal – Rogerio Dutra Silva

Topfavoriet Rafael Nadal hervat de jacht op een nieuwe US Open titel tegen de Braziliaan Rogerio Dutra Silva. Het had weinig gescheeld op qualifier Dutra Silva had niet eens in de tweede ronde gestaan. Hij kroop in de eerste ronde door het oog van de naald, omdat tegenstander Vasek Pospisil maar liefst zeven wedstrijdpunten om zeep hielp. De tiebreak in de vijfde set ging uiteindelijk met 12-10 naar Dutra Silva.

Tegen Nadal zal de nummer 148 van de wereld niet eens de kans krijgen om überhaupt een set te winnen, hiervoor verkeert de Spanjaard in een te grote vorm.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013