US Open loting bekend voor Nederlanders

Loting Nederlandse inbreng bekendZojuist heeft in New York de loting voor het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2012 plaats gevonden. Michaella Krajicek (WTA-83) heeft geloot tegen Pauline Parmentier (WTA-93), Kiki Bertens (WTA-72) treft Christina McHale (WTA-24) en Arantxa Rus (WTA-61) zal gaan spelen tegen Galina Voskoboeva (WTA-79). De enige mannelijke Nederlandse deelnemer tot nu toe, Robin Haase (ATP-46), komt uit tegen Feliciano Lopez (ATP-31).

Vooral Krajicek en Rus mogen blij zijn met hun loting, zij treffen beide een tegenstander die lager staat op de wereldranglijst. Voor Krajicek zal het weer het eerste toernooi worden, sinds haar virusinfectie. Deze tegenslag zorgde ervoor dat de 23-jarige tennisster niet kon deelnemen aan de Zomerspelen in Londen. Vorig jaar bereikte ze als qualifier de tweede ronde, ze moet dus de nodige punten verdedigen komende week. Een goed begin tegen Parmentier zal nodig zijn.

Bertens zal minder blij zijn met haar loting tegen de talentvolle McHale. De 20-jarige Bertens trof haar Amerikaanse leeftijdsgenoot al twee keer eerder. Tijdens het Future toernooi in Alkmaar drie jaar geleden, had ze weinig in te brengen: 6-0 6-2. Eerder dit jaar trof de Nederlandse McHale opnieuw, in de eerste ronde van Roland Garros. Ondanks het winnen van de eerste set, ging ze toch onderuit: 2-6 6-4 6-4. Laten we hopen dat de uitdrukking ”driemaal is scheepsrecht” in dit duel tot zijn recht komt.

Tweevoudig ATP-winnaar Haase zal in de eerste ronde ook spelen tegen een geplaatste speler, hij treft de 30-jarige Lopez uit Spanje. In de twee onderlinge wedstrijden die beide heren afwerkten, lagen de verschillen erg dicht bij elkaar. De eerste maal, op het Challenger toernooi in Mons 2006, won Lopez met 4-6 7-6 6-2. Vorig jaar was Haase de sterkste, in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Kitzbühel: 1-6 6-4 6-3.

Het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2012 zal op maandag 27 augustus van start gaan. Via GrandSlamToernooi kunt u volledig op de hoogte blijven van de prestaties van ”onze” tennissers. Uiteraard zal er ook gekeken worden naar de overige deelnemers aan het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Wij wensen u de komende twee weken veel tennisplezier!