US Open Tennis 2012

US Open Tennis, van 27 augustus t/m 9 september 2012Tussen 27 augustus 2012 en 9 september 2012 vindt in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats, de US Open. Gedurende deze twee weken, worden er door vele tennissers en tennissters gestreden om de diverse titels die er te winnen zijn. Om u vast in de stemming te krijgen voor dit geweldige toernooi, kunt u hieronder wat achtergrond informatie bekijken.

Historie

Van oorsprong komt de US Open voort uit twee toernooien. Een mannentoernooi: het U.S. National Men’s Singles Championship, stammend uit 1881, waar vanaf 1900 ook de dubbelkampioenschappen plaatsvonden. En een vrouwentoernooi, voor het eerst gespeeld in 1887 en waar vanaf 1889 ook dubbelkampioenschappen (herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel) werden gehouden.

In 1968 gingen de twee toernooien samen en sindsdien is de naam ”US Open”. Tot 1978 vond het toernooi plaats op de West Side Tennis Club in Forest Hills in Queens, New York. Aanvankelijk werd op gras gespeeld, maar in 1975 werden de grasbanen vervangen door gravelbanen.

Sinds 1978 vindt de US Open plaats op het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, Mellow, New York. Sindsdien wordt het toernooi gespeeld op hardcourt. Sinds 1997 worden de belangrijkste wedstrijden in het Arthur Ashe Stadium gehouden.

In 2008 vond er bovendien een primeur plaats op de US Open, het ”Hawk Eye systeem”. Via dit computer systeem kan een tennisspeler een beslissing van de umpire of lijnrechter herzien. Per set kan een speler drie keer het systeem aanvragen, in de tiebreak komt hier nog één aanvraag bij. Inmiddels wordt dit systeem bij alle Grand Slam toernooien gebruikt. Ook een aantal kleinere ATP-toernooien maakt er gebruik van.

Records op de US Open

Net als ieder toernooi, kent ook de US Open een aantal recordhouders. Roger Federer is, sinds de open era, de man met de meeste enkelspeltitels. De Zwitser mocht zich tussen 2004 en 2008 tot vijf maal toe de sterkste noemen in New York. Bij de vrouwen is Chris Evert recordhoudster, met zes titels.

De jongste Grand Slam winnaar bij de heren is Pete Sampras. Toen de Amerikaan het toernooi in 1990 won, was hij 19 jaar en 1 maand. De jongste winnares bij de vrouwen, Tracy Austin, was in 1978 pas 16 jaar en 9 maanden toen ze het toernooi won.

Het US Open Tennistoernooi wordt in 2012 gehouden van 27 augustus t/m 9 september. In deze twee weken zijn veel wedstrijden live te volgen via Unibet TV. Wij van GrandSlamToernooi.nl wensen u alvast een prettig toernooi toe.