US Open Tennis 2013: Voorbereiding Nederlandse heren is bekend

Sijsling APImagesOp maandag 26 augustus begint in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar, de US Open 2013. Igor Sijsling, Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn de Nederlandse heren die zeker zijn van deelname. De drie Nederlanders hebben inmiddels hun voorbereiding op dit grote hardcourttoernooi uitgestippeld.

De Amsterdammer Sijsling is de eerste Nederlander die al een aantal voorbereidingstoernooien achter de rug heeft. De 25-jarige tennisser was actief op de hardcourttoernooien in Bogota en Atlanta. Veel succes bracht dit echter niet, ”Sijs” verloor op beide toernooien zijn eerste wedstrijd.

Komende week is Sijsling actief op het ATP 500-toernooi in Washington, waarin hij in de eerste ronde uitkomt tegen thuisspeler Sock. In de twee daaropvolgende weken staat de Amsterdammer ingeschreven voor de Masters-toernooien in Toronto en Cincinnati, hier dient hij wel het kwalificatietoernooi te spelen. Zijn voorbereiding voor de US Open 2013 sluit hij af in Winston Salem.

Robin Haase en Thiemo de Bakker kiezen ervoor om nog wat punten te verdienen op graveltoernooien. Haase, die vandaag in de finale van het ATP-toernooi in Gstaad staat, is komende week actief op het gemalen baksteen in Kitzbühel. Dit toernooi schreef hij de afgelopen twee jaar op zijn naam. Na het toernooi in Oostenrijk maakt ook de Hagenaar de overstap naar hardcourt. Hij staat als ”alternate” ingeschreven in Toronto en Cincinnati en is al zeker van deelname in Winston Salem, het toernooi waar hij in 2011 de halve finale bereikte.

De Bakker staat net als Sijsling en Haase als ”alternate” ingeschreven voor het Masters-toernooi in Toronto. Veel kans op deelname heeft De Bakker niet. Om deze reden heeft hij zich ook opgegeven voor het graveltoernooi in Rio de Janeiro. In de week hierna staat de 24-jarige tennisser op de lijst van het ATP 1000-evenement in Cincinnati.

Wedden op US Open 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013