US Open Tennis 2017: Djokovic geblesseerd, Federer topfavoriet

US Open Tennis 2017. Over enkele weken gaat in New York het laatste Grand Slam toernooi van start: de US Open. Wimbledon-winnaar Roger Federer wordt door de bookmakers gezien als topfavoriet voor de titel.

De inmiddels 35-jarige Federer is bezig aan een fantastisch seizoen. Na het winnen van de Australian Open en de Masters-toernooien van Indian Wells en Miami liet hij het gravelseizoen aan zich voorbij gaan. De Zwitser liet tijdens Wimbledon zien dat het een uitstekende keuze is geweest. In Londen won hij namelijk zijn tweede Grand Slam toernooi van dit seizoen. Toch zal ‘The FedExpress’ hier geen genoegen mee nemen, want bij een nieuw succes kan hij opnieuw de nummer één van de wereld worden.

Nadal en Murray outsiders voor US Open 2017

Toch is Roger Federer natuurlijk niet de enige favoriet voor de US Open Tennis. De Zwitser zal de meeste concurrentie gaan krijgen van zijn eeuwige rivaal: Rafael Nadal. De 31-jarige Spanjaard lijkt dit jaar weer herboren en wist Roland Garros te winnen. Daarnaast stond hij in de finale van de Australian Open.

Murray maakt het rijtje met favorieten compleet. De Brit bereikte vorig jaar voor het eerst in zijn loopbaan de eerste positie in de wereldranglijst, maar sindsdien zijn de prestaties minder geworden. Dit heeft ertoe geleid dat hij mogelijk zijn koppositie op de wereldranglijst moet laten aan Federer of Nadal.

Seizoen voorbij voor Djokovic

Novak Djokovic komt niet meer in actie tijdens de US Open 2017. De Serviër moest tijdens Wimbledon opgeven met een elleboogblessure en deze blessure is dusdanig erg dat hij in de rest van het seizoen niet meer op de baan verschijnt.

Voorspel en win! Onderaan de odds Mr Green

‘’De elleboog lijkt te verslechteren en daarom word ik gedwongen om dit besluit te nemen’’, aldus Djokovic. Het was een moeilijk besluit voor mij, maar ik bekijk het van de positieve kant. Ik kan nu genieten van mijn familie.’’

Door de overbelasting wordt Djokovic genoodzaakt om tijdelijk rust te nemen. Toch zal ‘Nole’ niet helemaal stilzitten, aangezien hij vastbesloten is om sterker terug te keren op de Tour. ‘’Ik kom weer terug en wil nog jaren op professioneel niveau tennissen.’’

Wedden op US Open Tennis 2017

Wedden op tennis? Bookmaker Mr Green heeft Federer @2.50 aangewezen als favoriet voor de eindstrijd op de US Open Tennis 2017. De 31-jarige Nadal is met een odd van @3.75 de nummer twee op de lijst. Topseed Murray @6.50 maakt het rijtje van favorieten compleet. Van Nederlander Haase @1001.00 wordt eigenlijk niets verwacht op Flushing Meadows.